Skvělý start do nové sezony

Počasí v prvním lednovém týdnu nového roku bylo velice proměnlivé, ale i přesto jsem vyrazil k vodě vyzkoušet method mix Sonubaits – Spicy Meaty. Method mix jsem zalil liquidem v příchuti Krill a přidal 6 mm peletky, také Spicy Sausage.

V první řadě mě překvapila nádherná, lehce štiplavá vůně tohoto method mixu. A teď něco málo k sestavě. Na puty Korum TwinTip rod jsem dal silnější 1,5 Lb Avon špici, osadil navijáky s kmenovým vlascem Korum Barbel Line 0,26 mm.

Montáž jsem zvolil průběžnou za pomocí setu Korum Runnig Rig a krmítka Korum Combi Feeder 60 g, návazec dlouhý 70 cm z fluorocarbonu Preston Reflo 0,22 mm a na konci háček Korum Xpert Specimen Hook velikosti 12. No a v neposlední řadě pod háček moje nejoblíbenější pelety Sonubaits-Spicy sausage 8mm.

Vetšinou si vlasec „zaklipuji“ na vzdálenosti, na které chci lovit a zakrmím cca 5 krmítky, dnes jsem toto neudělal a rovnou jsem nahodil. Rybám se nejspíš kvůli velkým výkyvům počasí za poslední týden moc brát nechtělo. Za hodinu lovu jsem udělal jeden záběr, ale opravdu stál za to. Po krátkém souboji jsem podebral nádhernou královnu řeky, parmu 77 centimetrů. Skvělý start do nové sezony.

Radek K.