DK – Carp Blog „Okurková sezóna“

Březen

Když dnes píšu svůj blog, tak je venku -12°C, což není úplně ideální na pobyt u vody. Po pravdě v takové zimě ani nemám pomyšlení, že bych se hnal někam k vodě, navíc je stejně vše zamrzlé, dokonce i řeky, které se dlouho zamrznutí bránily. Už se zdálo, že ta mírná zima plynule přejde v příjemnější jarní teploty, ale opak je pravdou, a tak pro nás už definitivně začíná „okurková sezóna“.

Máme tak čas na jiné věci, já třeba brouzdám po internetu a hledám všude možně, co by se mi tak ještě mohlo hodit do rybářského vercajku. Pro mé rybářské praktiky mi toho momentálně moc neschází, a tak jsem začal více pokukovat po vylepšení fototechniky. Před několika týdny jsem si pořídil nový foťák, a jak jsem brouzdal po internetu dál, tak jsem zjistil, že nutně potřebuji i další objektiv. No co myslíte? Ano, už ho mám doma, a ne jeden, ale rovnou tři. Zrovna včera mi přišly poštou. Doufám, že s lepší technikou se zvedne i úroveň mých snímků. I když jak se říká, nefotí foťák, ale uživatel za ním, tak uvidíme.

Ještě se vrátím k veletrhu For Fishing, jen krátké shrnutí. Přípravy stánku byly náročné, ale stály za to. Troufám si říct, že se nám produkty od Avidu povedlo odprezentovat úspěšně. Posoudit to však mohou jen samotní návštěvníci, ale z jejich pozitivních ohlasů jsem měl pocit, že byli spokojení. Návštěvníků bylo na letošním ročníků opravdu hodně a věřím, že si každý přišel na to své. Expozice většiny firem, převážně těch kaprařských, jsou rok od roku lepší a lepší, takže bylo opravdu na co koukat.

Na závěr se i já musím zmínit o úspěchu v často diskutovaném procesu o změně denní doby lovu na mimopstruhových revírech. Konečně se to povedlo a my můžeme od 1. dubna lovit na vodách ČRS od 4 do 24 hodin. Jsem rád, že se tento proces pohnul tím správným směrem, je to opravdu pozitivní změna, snad se to bude líbit i mojí ženě ;).

Dalibor Koutný