DK – Carp Blog „Zimní doba veletrhů a přednášek“

Únor

Lov kaprů v zimním období není pro každého, věnuje se mu spíše menší otrlejší skupina opravdových srdcařů. Zima, sníh, brzká stmívání a hlavně denní doba lovu není v tomto období prostě ideální. Většina z nás tak raději zůstává v teple našich domovů.

Zimu a čekání na to správné jarní počasí nám naštěstí zkracují a zpříjemňují různé společenské akce, jako jsou různé přednášky, rybářská setkání a veletrhy. Já sám několik takových akcí každoročně navštěvuji. Hned jako první je na řadě Carp Show Moravia v Břeclavi, což je menší, nyní však již tradiční akce, na kterou se sjedou kaprařské firmy, aby zde prezentovaly své produkty a ukázali rybářům vybavení, které není k dostání v každém rybářském krámu. Rybáři tak mají možnost zhlédnout, očuchat anebo osahat věci, které by se jim mohly v nové sezóně hodit. Na zmíněné akci se rybáři mohou i dozvědět zajímavé informace prostřednictvím připravených přednášek od zkušených rybářů. Tato akce je již letos za námi. Já osobně jsem se sice na přednášky nedostal, ale akci jsem si užil. Vypomáhal jsem na stánku firmy Chytil, kde jsem prezentoval zejména nové produkty od anglické firmy Avid Carp, novinky této firmy vypadají opravdu skvěle. Po delší době jsem se setkal se známými z jiných částí republiky a s každým prohodil alespoň pár slov.

Na blízku je ale největší a podle mě i nejlepší rybářská akce u nás. Ano mám na mysli pražskou rybářskou výstavu For Fishing. Pokud jste rybář a nemáte v termínu této akce ještě naplánovaný jiný důležitý program, tak určitě popřemýšlejte o návštěvě právě veletrhu For Fishing. Věřím, že se tato akce musí líbit každému rybářskému nadšenci. Každý návštěvník si tam najde to svoje, od předních kaprařských značek až po přednášky o plavané.

Náš stánek z loňského FF

Náš stánek z loňského FF

Ještě před návštěvou Břeclavi jsem si stihl koupit povolenku a dokonce i na jeden den vyrazit k vodě. Bohužel záběru od kapra jsem se nedočkal, ale to vůbec nevadilo. I tak jsem si užil svou první vycházku v novém roce, udělal si dobrou kávu a nadýchal se čerstvého vzduchu.

V minulém dílu svého blogu jsem Vás zval do Břeclavi a dnes bych Vás rád pozval na již zmíněný For Fishing do Prahy, především však na stánek firem Chytil a Avid Carp. Budeme se pro Vás snažit nachystat to nejlepší, co tyto firmy nabízejí.

Dalibor Koutný