Labské poklady

V letošním roce jsem se se svojí drahou polovičkou Týnou vypravil několikrát na řeku Labe, kterou jsme si zamilovali už před nějakým časem, ale až letos přišla ta správná chvíle. Naplánovali jsme několik víkendových výprav z jara a pak o prázdninách.

Moc jsem se vždycky těšil, až si u vody opět odpočinu z pracovního vytížení. Až poslední výprava přinesla vytoužené větší kapry a hodně záběrů. Pár dnů před odjezdem panovalo tropické počasí, ale ke konci prázdnin přišlo vytoužené ochlazení, po dešti panovaly velice příjemné teploty vzduchu, které se pohybovaly od 18 do 20 stupňů. Náš odjezd jsme měli naplánovaný vždy v pátek v 15:00 po práci.

Po komplikovaném naložení všech potřebných věcí do auta jsme konečně vyrazili, byli jsme plní očekávání, co se nám povede ulovit, po příjezdu jsme si obhlédli naše lovné místo, které jsme měli velice v oblibě, vždy si říkáme, že zkusíme jiné, ale vyhraje stejnak náš plácek. „Flek“ je to poměrně obtížný, protože se nachází daleko v lese, takže musíme projet hrbolatou polní cestou podél Labe.

Místo jsme ihned nazvali džungle, protože tak opravdu vypadalo. Jízda po krkolomné cestě by mne jako turistu nebo normálního řidiče asi odradila, ale představa, jak zdolávám jednoho z místních mohykánů mne hnala kupředu. Začali jsme vybalovat věci, stavět bivaky atd. Na zemi bylo hodně bahna, kvůli předešlým propršeným dnům, z čehož jsem moc nadšený nebyl, ale vše jsme uspořádali tak, abychom se bahýnku co nejvíce vyhnuli.

Vybalování je někdy peklo, ale šlo nám docela rychle, máme natrénováno. Já jsem si připravil krmení  z několika druhů kulí, ale vsadil jsem na naše poslední dobou oblíbené boilí ,, BRUTÁLKU“, BéPéčko neboli novinku Broskev&Pepř, které jsem dával i do PVA a to jsem ještě zalil dipem. Pod háček jsme si oba vybrali na jeden prut předem nadipované chytací BP boilie v dipu, na druhou montáž Chiméru nebo Banana&Fish. Po umístění všech montáží jsme konečně „nastartovali grill“ s naloženým masíčkem.

Psenda_Tyna_labe_2018_005

Přišel večer a za ním se připlížila i strašidelná tma. Byli jsme stále bez záběru, ale nechávalo nás to v klidu. Trpělivě jsme čekali, co přinese první noc do půlnoci, bohužel nic, tak jsme vytáhli pruty a šli spát. Ráno ihned po probuzení jsme se stejnou taktikou nahodili a šli snídat. A dočkali jsme se!

Psenda_Tyna_labe_2018_003

První jízda už po 9 hodině hodině ranní! Kapr nám zajel do stulíku, ale podařilo se nám ho vyprostit a za pár minut už si hověl na podložce. Následovalo vážení, ručička se zastavila na krásných16-ti kilogramech živé váhy! Naše výprava tak započala krásným „šupíkem“, který byl po vyfocení vrácen zpět do vody.

Psenda_Tyna_labe_2018_007

A pak se to rozjezdilo, Brutálka jim velice chutná, ale to už víme. Povedlo se opravdu pár krásných kaprů a i „NAHÁČ“. Týna byla velice ráda, já zase, že se nám povedlo „udělat“ celkem dost záběrů.

Psenda_Tyna_labe_2018_001

Každý víkend strávený u Labe je pro nás velmi srdeční záležitost, dobrých míst na lovení ryb rapidně ubývá, ale hrbolatá polní cesta je také k něčemu dobrá. A kam pojedeme hned další víkend? No přece na náš flek …

Psenda_Tyna_labe_2018_008

Petr a Týnka Pšeničkovi

za AvidCarp Team CZ