Plovka Scopexka boduje – kapr „svazovkář“ 15 kg!

Ahoj všichni!

Po delší době se konečně hlásím se zprávou od vody. Na letošní jaro jsem se rozhodl vybrat si menší svazovou vodu a trochu se jí pověnovat. Již v březnu jsem si vytipoval dobrá místa, vodu nikdo moc neznal a tak jsem se to rozhodl risknout.

Filip_foto_jaro_2017_001

První pěti denní výpravu jsem absolvoval v půlce března, ale nedočkal jsem se ani záběru. Rozmýšlel jsem, jestli se vrátit nebo ne. Na konci dubna jsem to ještě na prodloužený víkend zkusil a vybral jsem si moji oblíbenou mělčí část.

Filip_foto_jaro_2017_002

První záběry přišly až druhý den, sice menší ryby, ale kontakt tam byl! Počasí nebylo moc dobré, pořád foukal silný vítr a záběry přestaly chodit, byl jsem z toho docela špatný …

Filip_foto_jaro_2017_003

Poslední ráno, kdy jsem už ve 4 hodiny sledoval hladinu, jsem vsadil na osvědčené a zkusil to „svoje“ -klasické návazce s Pop-up Scopex a hned pod háček dát brok, aby kulička jenom lehce plavala nade dnem.

Filip_foto_jaro_2017_004

Oba pruty jsem nahodil a šel si ještě na chvíli lehnout. V půl sedmé mě probírá krásná jízda a první kapr kolem deseti kilo byl na břehu. Tím má výprava skončila a odjížděl jsem spokojený domů.

Filip_foto_jaro_2017_005

Hned další víkend jsem celý nedočkavý vyrazil znovu a už jsem nic nevymýšlel, vše tak jak to mám rád, prostě na jistotu. Za tento víkend se mi povedlo udělat tři kapry nad deset kilo, z nichž největší měl 15 kg!

Filip_foto_jaro_2017_006

Ke krmení jsem používal předmáčené kuličky tuňáka a švestky. Nástraha nic jiného než zmiňovaná plovoucí Scopexka 15 mm. Pomalu se nám blíží léto tak, se snad brzy ozvu

Filip