Letní chytačka jak má být

Ahoj všem,
tentokrát bych se s vámi chtěl podělit o zážitky ze dvou čtyřdenních letních vycházek. Mé letní prázdniny jsem odstartoval na větší svazové vodě. V tomto období je vždy u našich vod velký rybářský tlak a není jednoduché najít nějaké rozumné lovné místo.

Mě se naštěstí povedlo najít jeden jediný volný flek, rozhodl jsem se tedy zůstat a zkusit štěstí. Pruty jsem směřoval na nedalekou písčitou mělčinu. Na začátek místo prokrmuji mixem kuliček Chiméra Red+ Krill Max+ větší podíl krmného boiliesu.

Na krmení ryby reagovaly prakticky okamžitě, jednalo se sice o menší kapry, ale doufal jsem, že mezi nimi by mohl proplouvat i nějaký větší kus. Druhý den ráno se přeci jen nechal zlákat jeden parádní lysec a vždy takový kapr dokáže dodat sebevědomí a nakopnout do dalších dní.

S přicházejícím víkendem se bohužel břehy ještě více naplnily a neustálý hluk se na rybí aktivitě podepsal. Do neděle pruty mlčely, a tak nezbývalo než se těšit na další akci.

Po pár dnech odpočinku doma, znovu balím vše potřebné a vyrážím znovu potrápit nějaké místní kapry. Tentokrát se vydávám o nějaký ten kilometr dále a vybírám si trochu jinou vodu. Lišila se ať už podložím, rozlohou, tak hlavně počtem rybářů. Po příjezdu zde panovala úplně opačná situace, všechna místa byla volná a naprostý klid byl k nezaplacení.

Při obhlídce lovných míst jsem kapry našel úplně na konci revíru. Samozřejmě to většinou bývá nejdále od všech, a hlavně od auta. Taková místa rád vyhledávám a ani chvíli jsem neváhal a rychle začal skládat věci na vozík. Krmení jsem si pošetřil z minula, a tak do vody letěl stejný mix boiliesu.

Kapří aktivita před mým místem byla vysoká, proto se rozhoduji pro menší množství krmení co nejblíže k montáži a spíše zatraktivnit nástrahu. Tentokrát padla volba na panáčka Krill Maxu a pro větší atraktivitu jsem ještě přidal obalovací těst o stejně příchuti.

První slunečný den se nechali zlákat dva menší šupináči. Následující den se obloha zatáhla a do odjezdu panovalo deštivé počasí. Kaprům se to velmi zamlouvalo a o záběry nebyla nouze. Zbylé dny se mi podařilo úspěšně zdolat šest kaprů přes deset kilogramů, a to byla letní chytačka, jak má být!

Filip