Další sezóna je za námi

Ahoj,

sezóna je za námi a já bych se s vámi chtěl podělit o moji poslední zprávu za tento nelehký rok. Tato situace, která u nás panuje, ovlivňuje nejen nás rybáře, ale každého v této republice. Ať už to jsou různé zákazy a omezení anebo určitě nepříjemné situace, ve kterých se lidé ocitají.

Myslím, že tenhle rok si každý rybář vážil chvilek u vody o to víc. Za mě osobně jsem se vždy hodně těšil do přírody a trochu přestat na tuhle situaci myslet. Z každé strany se o nákaze mluví, ať už kamarádi, známý, příbuzní nebo v médiích a na internetu. Proto vyrážím na přelomu listopadu a prosince na poslední výpravu sezóny.

Předpověď se tentokrát přes den pohybovala kolem nuly a přes noc dosahovala mínusových hodnot, a to po první noci bylo opravdu cítit. U břehu se tvořila vrstva ledu a voda byla opravdu studená. Volil jsem malé nástrahy a tím byla Popka scopex ve 12mm velikosti a jen pár napůlených kuliček Black Panthera a Kořeněného tuňáka okolo montáže.

Nepočítal jsem s nějakým velkým počtem záběrů, jen si chytit posledního kapra sezóny. To se naštěstí povedlo a já podebral dva kapry. Menší šupináč a jako tečka za celou sezónou krásný lysec nad 16 kilogramů. Za celých pět dní opravdu zmrzlý, jsem se nemohl dočkat teplé sprchy.

Mějte se fajn a všem přeji mnoho úspěchů v nové sezóně!

Filip Hrodek