Jak Panicáci vyhráli závody

Ahoj všem!
Rok se s rokem sešel, a tým CT Panicáci ve složení Dejv a Máca opět vyráží na oblíbené závody dvojic v lovu kapra do Spytihněvi. Hraje se o tři největší ryby nad 7kg váhy. Na ranním losovánim vytahuju č.40, což bylo velké zklamání. Jdu na los poslední – v „panicáckém“ stylu. Konečně jdu na to, a vytahuju místo č.20. Zklamání střídá veliká radost , máme nadějné místo. Následuje přesun na flek, a ta správná rybářská řehole!

Po pár hodinách konečně usedáme, a dáváme štamprlu. Vše je nahozeno a zakrmeno. První záběr přichází nečekaně, již 2 hodiny po náhozu. Dejv vytahuje první bodovanou rybu – šupináče 8,55 kg. Druhá ryba na sebe nechala čekat dalších 8hodin, podebíráme lysce 10,36 kg. Následuje vážení a focení, rybu po chvilce pouštíme. Máme velkou radost. Poslední z našich třech bodovaných ryb přichází další den po 4 hodině ráno, krásných 8,09 kg! Naše tři úlovky jsou kompletní. Bohužel poté ryba přestala komunikovat.

Většinu dne byl klid a z odpoledního rozjímání v horizontální poloze mě vytrhne jízda. Zdolávám rybu z dálky, nedává nic zadarmo, je to parádní šupík 13,29 kg. Máme opět obrovskou radost, protože přepisujeme první rybu. Po zákrmu se druhý večer vyvíjí velmi dobře, mám jízdu jako řemen a zdolávám krásnou rybu 13,54 kg!

Přepisujeme a jdeme po rybě na štamrplu – to mosí byt! Jeden náš dobrý nejmenovaný kamarád vždycky říká: „nepopiješ, nepochytáš“. Následujememe jeho moudré rady, bohužel nastává klid zbraním. Další den, po zhruba 10 hodinách bez kontaktu, příchází konečně záběr. Okamžitě vím, že toto je dobrá ryba. Nedá se otočit, bere si hrubě za 100 m a ja se ji snažím obrátit, zajíždí do bojky a ta se potápí. Buší mi srdce, adrenalin pracuje a já vyvíjím maximalní tlak na rybu a ona na mě. Bojka se vynořuje a ryba jede konečně ke břehu. Následuje litý boj a do síťky podběráku  se přehupuje nádherný šupík 15,51 kg. Prostě TOP!

Kolem osmé večer se ozve další jízda a já, ač nerad, utíkám k prutům „Usain Bolt styl“. Kapr zvláštně bojuje a jede ke mě. Projede párkrát lekníny u břehu a po chvilce Dejv podebírá lysce jako kráva 17,85 kg! Radost je převeliká a spát se nám nechce, ale po hodině usínáme vysílením.

Ráno ve 4h přehazuju jeden prut na Chiméru a druhý na 2S ( Scopex &Squid ) do temnoty a jdu to ještě zapichnout. Po 6 hodině mě ze sna budí jízda z 0 na 100 – ten nejlepší budíček na světě! Letím k prutu v bílých ponožkách a hned po kontaktu cítím na druhém konci velkou rybu. Boj trvá nekonečně dlouho, ryba byla už dvakrát u podběráku, ale potřetí se obrací a pálí od břehu do hloubky, Dejv je na prášky. Pomalu potahuju kapra k nám, a konečně se přehupuje jeho veliká hlava s vypouklýma očima a masivní široké tělo do podběráku.

Nevěříme tomu, navážíme 17,92 kg. Je pár hodin do konce a my chytáme další velkou rybu. Následuje focení a brzo po tom výstřel na znamení konce závodu a oblíbené balení vercajku.

Jsme vysílení, ale tušíme, že s takovým výsledkem bychom mohli atakovat bednu. Celkový součet nelže, je to 51,28 kg! Nevěřícně si přebíráme prvni cenu a lezeme na bednu. 1. místo je naprosto neuvěřitelné. Chtěl bych moc za CT Panicáky poděkovat našim kamarádům Šlauškům,  bez vás bysme to nedali! Obrovské díky firmě Chytil za to nejlepší krmení na světě a v neposlední řadě pořadatelům.

Jo a stay focused!

S pozdravem za tým CT Panicáci

Máca a Dejv