Průzkum nové vody

Ahoj,
Na květen jsem měl už dlouho naplánovaný průzkum nové vody. Plán byl vyrazit na tři dny, pokusit se tuto vodu poznat a případně vykouzlit nějaký záběr. Kdyby to ale nevyšlo, přejel bych ještě na tři dny na pro mě již známou svazovku.

Po příjezdu na neznámou vodu si vždy jdu projít všechna lovná místa a snažím se zpozorovat nějakou rybí aktivitu. Jednalo se o zatopený lom a tak bylo vidět, že se ryby zdržují u vodní hladiny, daleko od břehu. Zaujalo mě místo v úplném rohu revíru, které mělo atraktivní místa, kam nahodit montáže. Nezbývalo než naložit věci na vozík a vydat se po rozbahněné cestě na místo. Večer ulehám vyčerpaný po celém dni a za zvuků přírody rychle usínám.

Čtvrtá hodina ranní je tu a mě probouzí zvuk budíku, rychle dostat nástrahy do vody a zkusit ještě ve spacáku načerpat nějaké síly na celý den. Probouzím se až kolem deváté hodiny. Přes den jsem měl taktiku jasnou, na jeden prut klasický návazec s pop-up a na druhý metodu zig rig, pokoušet se přemluvit nějakého kapra ze sloupce. Za celý den se kromě pár násaďáků žádná větší ryba na podložku nepodívala.

Poslední den jsem změnil místo, vyzkoušel všechny možné druhy nástrah, ale pro tentokrát bez úspěchu. Kolem desáté večer vše balím a vyrážím na další tři dny zkusit štěstí jinde. Přijíždím až za tmy, vše proběhlo v naprostém klidu a mé oblíbené místo bylo naštěstí volné. Nakobroval jsem do většího prostoru zhruba dva kilogramy předmáčeného boilies 2S a Apač a těšil se, až budou ráno pruty ve vodě.

Kolem sedmé hodiny ranní vařím teplý čaj a pozoruji kapří aktivitu přímo nad krmným místem. Nebudu nic protahovat, za tři následující dny se mi povedlo docílit patnácti záběrů, dva kapři přesahovali hranici deseti kilogramů a přesun se určitě vyplatil. Tentokrát mi zafungovala kombinace boilies 2S + malá popka Krill. Poznání a objevování nových vod má prostě něco do sebe, není jednoduché přemluvit ty starší „mazáky“ k záběru, ale když to vyjde, stojí to za to! Určitě mě neúspěch neodradil, a na zatopený lom se vrátím.

Filip Hrodek