Marťa zabodovala na Labi

Ahoj všem,

konečně po několika letech, kdy se mnou přítelkyně Martina jezdila na ryby spíše jako doprovod, jsem jí letos zařídil povolenku k lovu ryb. Proto jsem pro ni rychle sehnal vybavení na lov kaprů a naplánoval první výpravu. Začátkem července jsme se společně vydali na mou oblíbenou řeku zkusit ulovit nějakou hezčí rybu. Doposud Marťa lovila hlavně na feeder, a tak měla nachytané spíše kapry do 60 cm. První výprava byla zkušební a trvala jen jednu noc. Lovili jsme od rána do odpoledne druhého dne a každému se nám podařilo ulovit jednoho menšího kapra do 60 cm.

Další výprava na sebe ale nenechala dlouho čekat a zhruba po 10 dnech jsme byli u řeky zpět. Tentokrát jsme si naplánovali lov na tři noci. Jelikož byly nahozeny celkem čtyři pruty, vzal jsem s sebou větší množství krmení. Taktika byla – rozkrmit každému jeden prut a ke druhému prutu dokobrovat několik kuliček hotovek. Vzal jsem si s sebou 2,5 kg mraženek PitBull Superfish s olihní a 2,5 kg Kořeněného tuňáka s česnekem.

K tomu jsem měl 4 kg halibut pelet zalité lososovým olejem, krmil jsem dvakrát denně. První prut jsem házel podél břehu a dával jsem na něj Kořeněného tuňáka v kombinaci s pop-up česnek. Druhý prut jsem házel zhruba do půlky řeky a pod háčkem zkoušel jednu kuličku Chiméry Green. Marťa házela jeden prut také podél břehu se švestkou a pop-up švestka. Druhý prut namířila zhruba do 1/3 řeky a pod háčkem zkoušela jednu kuličku PitBulla Superfish obaleného v pastě.

Hned první ráno se nám podařilo každému ulovit jednoho krásného kapra. Mně se povedl šupináč 83 cm s váhou 9 kg. Marťa zabodovala šupináčem 85 cm 10,2 kg a tím pádem se jednalo i o jejího zatím nejtěžšího kapra! Bohužel další dny se začalo poměrně dost střídat počasí a přesto, že jsem doufal ve větší aktivitu ryb, byl opak pravdou. A tak jsme do konce výpravy měli jen spoustu záběrů od dotěrných tloušťů. Já byl ale hlavně rád, že si Martínka chytla svou první větší rybu. Už teď se těším na další společné vycházky a snad se opět brzy ozvu s nějakou zprávu od vody.

Pavel Bařina

www.ppcarp.cz