Jarní vycházky k Labi

Ahoj chytiláci, V průběhu jarních měsíců se nám podařilo uskutečnit několik krátkých výprav k řece Labe. Tentokrát jsem se s bráchou Petrem domluvil, že navštívíme každý jiný úsek řeky.  Já si zvolil místo, které jsem navštěvoval na podzim minulého roku.

Podél břehu je zde krásné stulíkové pole a tak jsem pevně věřil, že zde udělám nějaký záběr. Rozhodl jsem se místo zhruba 14 dní krmit alespoň každý druhý den cca 1,5 kg mixem mraženek boilí  „Kořeněný tuňák a Chiméra green“.

Podél břehu jsem házel na panáčka hotovku kořeněného tuňáka s pop-up česnek. Druhý prut jsem se snažil nahodit za krmné místo dál od břehu a pod háček zkoušel ořezanou chiméru green obalenou v těstě chiméra green. Záběrů bylo více na panáčka, ale i tak Chiméra zaznamenala několik hezkých ryb, například nechtěného sumce kolem 110 cm. Podařilo se mi zdolat několik krásných kaprů, s nichž největší vážili 10,7 kg a 10,4 kg.

Petr si zvolil místo blíže ke svému bydlišti, protože měl na ryby méně času. Toto místo si nijak dopředu nepředkrmoval. Taktiku zvolil co možná nejefektivnější pro rychlý lov. Krmil vždy po příjezdu k vodě čerstvým mixem mraženek „Tuňák, PitBul a švestka“ cca 1kg na každý prut a na háčku zkoušel stejně jako já panáčka s Tuňákem a popkou česnek. Na druhém prutu nastražil rovněž jako já hotovku Chiméru green. I jemu se podařilo udělat poměrně dost záběrů za krátkou dobu lovu.

Největší ryby měly 9 kg a 7 kg.  Petr se aktuálně stěhuje a tak na ryby nebude mít v červnu moc času. Já si ale již připravuji nové místo a tak pevně věřím, že se již brzy ozvu s další zprávou od vody.

Tak snad zase brzy ahoj.

Pavel Bařina

www.ppcarp.cz