Zaručená bezpečnost pro vaše úlovky

Avid Carp Cot a Retaining sling

Každý z nás by měl bezpečně zacházet s ulovenými rybami. Na to myslí i firma Avid Carp, a proto vyprodukovala již několik typů podložek. Poslední z nich je podložka Carp Cot, která je velice lehká a relativně i skladná. Pokud máte přece jen trochu místa na vašem vozíku nebo v autě, tak se opravdu vyplatí ji mít u sebe. Skvěle totiž ochrání váš úlovek na břehu.

5892-7

Proč si pořídit zrovna Carp Cot?

Podobné podložky mají i jiné firmy, ale tato od Avidu se od ostatních liší tím, že má stěny vypolstrované a aby byly pevné tak v nich má skovanou výztuž. To zajišťuje, že když sebou bude kapr házet, tak se mu nepodaří stěnu stlačit k zemi a tím pádem se z podložky dostat ven. Tyto podložky jsou ideální pro každého rybáře, především pak pro ty, kteří nemají manipulaci s rybou více osvojenou a jsou při ni nejistí. Zajistí tak bezpečí pro rybu a ušetří sebe stresu, že by mohli rybě nějak ublížit. Tento typ podložky je daleko bezpečnější než klasické ploché podložky bez stěn, z kterých vám může kapr kdykoliv sklouznout. Carp Cot lze složit na půl a tak se stane i její velikost pro transport velice uspokojivá.

Výběr velikosti je na vás. K dostání jsou dvě velikosti :

  • Standardní má rozměry 100 x 50 x 36cm (d,š,h) a váží 2,3kg
  • XL verze má rozměry 110 x 65 x 36cm (d,š,h) a váží 2,9kg

S XL verzí nemusíte mít strach ani u vašich největších úlovků, třeba z Francie.

K bazénkovým podložkám se z pravidla používají přechovávací/vážící saky, které se vloží do podložky a díky nim je potom jednodušší a bezpečnější manipulace s rybou, třeba vážení, nebo pouštění ryby zpět do jezera. I na to se u Avidu myslelo a přímo k těmto podložkám navrhli a vytvořili přechovávací sak Retaining Sling.

5892-1

Tento sak skvěle sedne do podložky Carp Cot a dokonce ještě zvýší boční stěny. Sak je vybaven magnety na obou stranách ramen. Díky nim se vám bude váš úlovek lépe a přesněji vážit, protože se vám ramena saku nebudou nijak klížit a budou u sebe. Stejně jako většina kvalitních přechovávačích saků i tento je z kvalitní síťoviny šetrné k rybám a je vybaven plováky na ramenech. Dále je k němu provázek na přivázání nebo přišroubování k vidličce. Samozřejmostí je přepravní obal sloužící také proti zápachu.

5892-6Opět jsou dvě velikosti Retaining Slingů:

  • Standardní má rozměry 110 x 50cm a váží 1kg
  • XL verze má rozměry 130 x 60cm a váží 1,2kg

Jako ideální se jeví používání podložky Carp Cot spolu se sakem Retaining Sling, ale není to podmínkou. Oba produkty jsou na sobě nezávislé a dají se používat i samostatně. Avšak jejich kombinací docílíte k maximální ochraně vašeho úlovku.

PS: Vždy mějte rybu na břehu jen nezbytně dlouhou dobu a udržujte ji stále mokrou.

Za Team Avid Carp CZ&SK

Dalibor Koutný

Zdroj fotografií: http://www.carpology.net