I přes tropická vedra kapři stále koušou

Zdravíme do laborky,

v poslední době se často setkávám s tím, že rybáři říkají, že v tropických vedrech to nebere, že půjdou raději k večeru jen vláčet a kaprům dají šanci na podzim, až se trochu ochladí.
Osobně myslím, že je to spíše o tom rybu v těchto dnech na řece najít a udělat maximum pro to, abychom ji dokázali ulovit.
Na ryby chodím většinou sám, protože normální lidi tou dobou pracují nebo spí, je obtížné sehnat podobného blázna. Po dlouhé době jsem se domluvil s kamarádem, že to vyrazíme zkusit. Dostal na výběr dvě varianty:

A) auto za zadkem, stín, chládek, pohodička
B) auto v nedohlednu, tahání výbavy neskutečně daleko, od svítání do západu na přímém slunci

Kupodivu vybral za B), tak jsme vyrazili. Než jsme vše přichystali k naší spokojenosti, propotili jsme asi pět triček, protože teploty ve stínu atakovaly 33°C a na přímém slunci jsme měli podstatně víc.


Domluvili jsme taktiku krmení a zvolili nástrahy. Máca se rozhodl pro Chiméru RED a Skunkové pelety a já sáhl nečekaně také po Chiméře RED a 2S, o kterém určitě ještě hodně uslyšíte.


Každý jsme měli i svou taktiku, jak se zchladit. Já používal PETku s vodou a dírkou v uzávěru a dělal si v bivaku sprchu a Máca sáhl po USB ventilátoru. Vedro bylo neskutečné, ale rybám to evidentně nevadilo. První várka krasavců najela po setmění a ochotně spolupracovali až do půlnoci. Před spaním jsme si ještě řádně nakrmili, ať je na ráno všechno jak má být a šli chrnět. Před čtvrtou ranní jsme na sebe zablikali čelovkama a šli na to. Asi za hodinku přišel první záběr a krásně to pokračovalo celý den. Kapříci se přijeli napapat před obědem, kolem oběda i po obědě na dezert. Nevím, zda jsme byli za tyto dva dny více sedření z tahání ryb nebo z pobytu na slunci, ale stálo to za to! Bohužel už musíme domů :(.

Předpověď na další dny byla příznivá (tropy, tropy, tropy), tak jsme se dohodli, že za pár dní vyrazíme znovu a už teď Vám můžu říct, že se máte na co těšit.
PS: A už neplatí pravidlo: „Kdo jde se mnou na ryby nic nechytí “

David „Otík“ Katrňák a Máca
Stalo se v červenci 2019!