Začátek letních prázdnin

Ahoj,
začínají letní prázdniny a počasí je velice příjemné. Balím věci, tentokrát i přítelkyni a vyrážíme na tři dny k vodě. V navigaci cesta k jedné menší svazové vodě, kde neplavou kapitální kusy, ale vím zde o takových těch anglických lyscích s rozhozenými šupinami. Ty velikost vzhledem vynahradí.
Po příjezdu okamžitě začíná pršet, čekáme, než přejde nejhorší.

Na start jsme měli na místě hned pěkné bahno. Vše postaveno, pruty nachystané, zvolil jsem opět popku Scopex. Montáže jsem umisťoval na kamenitou hráz do metrové hloubky, nechtěl jsem, aby mi montáž zapadla mezi kameny, proto jsem používal pop up. Do PVA jsem nadrtil vždy jen pár kuliček Kořeněného tuňáka a krmil jsem větším průměrem boiles Seabomb 24 mm.


Počasí bylo celé tři dny jako na houpačce, chvíli déšť, chvíli sluníčko, chvíli dusno. Když už vysvitlo sluníčko s nadějí, že místo vyschne, tak do toho znovu přišel déšť. První den byl bez záběru, o půlnoci stahuji pruty, budík na čtvrtou hodinu ranní. Když zazvonil budík, který jsem pomalu ani neslyšel přes to, jak venku pršelo, tak nebylo příjemné vylézt ven ze spacáku. Pruty jsou na místě a já každou chvíli očekával zvuk hlásiče.


V šest hodin přichází první záběr, podebírám šupináče lehce přes osm kilogramů. Focení s novým foťákem byl trochu boj, ale vše zvládnuto a kapr putoval zpět. Přes den jen déšť, ale odpoledne podebírám dalšího krásného šupináče. Další den ráno stejný scénář, vstávačka ve čtyři, znovu do deště, ale přece jen se to vyplatilo, kolem páté záběr a další krásný šupík.


Přes den jen menší ryby. Večer přichází pomalá jízda, myslel jsem, že se jedná zase o menší rybu, ale na podložce kapr překvapil, atakoval těsně hranici deseti kilogramů. Ráno následovalo balení, konečně vysvitlo na delší dobu sluníčko, takže všechno vysušit a v tom přichází záběr.


Tentokrát podebírám lysce, pro kterého jsem přijel – žádný velikán, ale opravdu potěšil. Krásná tečka na závěr a odjíždíme spokojeni domů.

Filip