Slávkova jarní návštěva u německých kolegů

Ahoj,

vloni jsem podnikl několik výprav do zahraničí a většinou to bylo sousední Německo. Navštívil jsem pár místních svazovek i klubových jezer. Na jaře chytám nejraději u Franfurktu nad Mohanem na klubové pískovně. Mam ji prostě rád a rád se tam vracím.

Lokalitu už za ta léta znám velice dobře, vím, co a kdy mám sebou vzít za krmení, abych si zachytal. Na přelomu dubna a května je mým „esem v rukávu“ Chiméra Green. Je to super koule na rychlý start a fakt mi funguje ve studené vodě skvěle. Co se týče rozměru a váhy ryb, na to už dávno nekoukám a vážím si každý kontakt s rybou. Jakmile se rozjedou záběry, tak na krmení nešetřím a snažím se jim dát jen to nej. Na rozjezd mám připravenou směs partiklu a přidávám k němu Peletový Mix, vše pak trochu zaleju Boosterem. Jaký používám? Většinou ten, který mi padne do ruky, ale je to jeden z řady Chiméra. „Spombem“ nakrmím nejméně 2 místa.

Přes den hodně chytám na mini plovky o velikosti 10 mm. Pod háček vždy dávám 2×10 mm ( 2 malé plovky ), nejvíce mi to jezdilo na kombinaci Ananas + Robin red. Tato kombinace chytá vše, co plave kolem lovného místa, ale zase je to zábava. Na večer i noc přecházím na těžkou artilerii – oblíbené 24 mm koule a k tomu 20 mm pop up. To vše ještě obalím těstem. Vypadá to fakt strašně, ale já vím, co se jim líbí. Větší ryby jsem chytil na Chiméru Red a Ananasovou plovku. 

Pokračování příště.

Slávek  „SFDOK“