Jarní úspěchy s Krill Maxem

V sobotu 5. května jsem se vydal na jednu menší pískovnu poblíž Pardubic. Počasí bylo teplé, ale foukal silný vítr do lovného místa, což byl první signál pro úspěšnou chytačku, ryby se také ukazovaly.

Kamarád byl na místě vedle o noc dříve, bez většího úspěchu, ale to mě neodradilo. Po příjezdu jsem zlehka nakrmil několika hrstmi kuliček naboostrovaného Krill Maxu a trochou řepky, nahodil pruty. Překvapivě po několika minutách přišel první záběr, byl to menší kapr, ale bylo vidět, že se na krmném místě něco děje.

Následně se rozjel neskutečny kolotoč záběrů, ryby se postupem času zvětšovaly, ale nejvíce braly přes poledne a k večeru záběrů ubylo. Před setměním jsem vytáhl kapra s váhou 15,5 kg, což byl na tuto malou pískovnu moc pěkný úlovek. V noci jsem měl už jen jeden záběr od desetikilového šupináče a musel jsem stáhnout pruty.

Druhý den se rapidně ochladilo a přišly jen dva záběry od menších kaprů. Všechny ryby jsem chytl na jednu lehce ořezanou a nadipovanou kuličku Krill Maxu nebo na panáčka stejné příchuti. Po dlouhé době, kdy jsem chytal jen příchutě Black Panther nebo Chiméra Red mě Krill Max příjemně oslovil.

Ondra Kučera