Ondrovo jaro u Labe

Ahoj,

hlásím se po delší odmlce a musím říct, že takhle málo času na ryby jako letošní rok, jsem ještě nikdy neměl, ale i tak se snažím vynaložit veškeré úsilí a být u vody každou volnou chvíli.

Obrovský tlak na ryby, nepořádek u vody a spousta práce mi k náladě vyrazit na ryby nepřidalo, spíše naopak. Není to dlouho, co jsem se vrátil z první letošní delší výpravy a jak jinak než z Labe. Poslední dny jsem opět dostal elán a u vody bych byl 24/7.

Snažím se uspořádat práci tak, abych mohl vyrazit na další minimálně týdenní výpravu. Dost o práci, jdeme se věnovat rybám.

Týden na břehu Labe utekl jako voda v něm a já si užíval klid a pohodu na místě, kde jsem byl úplně sám. Tyhle chvíle se prostě zaryjí do paměti a o to víc, když se povedou nějaké hezké ryby. Za týden jsem měl to potěšení vyfotit 10 kaprů, kterým kraloval krásně zbarvený lysec těsně pod 17kg.

2x 20mm Krill Max, to prostě na Labi funguje jak má, rybám chutnalo a to mi ke štěstí bohatě stačilo. Jedním prutem jsem chytal v toku, ale kvůli bílé hladině od květů topolů to nebylo úplně reálné a tak skončily oba dva pruty pár metrů od břehu. Což ale byla správná volba.

Nebylo to bohužel snadné rybaření plné pohody, neustálé čištění vlasce, poposkakování olova a zemědělec sekající trávu za zády na klid moc nepřidal, ale stálo to za to.

S pozdravem Ondra P.

https://www.chytil.cz/krmeni/boilies-krill-max/