Velikonoce na rybách

Na Velký pátek ráno jsem vyrazil na svou první chytačku v novém roce, a to na pískovnu Štít. Lovné místo číslo 1 jsem měl zarezervované 14 dní dopředu, a tak po příjezdu nebyl žádný problém. Po rozbalení všech potřebných rybářských věciček jsem vyslal zavážecí lodičku s echolotem na vodu, aby prostudovala dno pískovny. Přestože voda byla ještě velmi studená (6 °C), rozhodl jsem se chytat z lavic, a to v hloubce 3,5m a 1,5m. Lovné místa jsem si uložil za pomoci GPS, a ten den hned tyto místa zakrmil. Použil jsem peletový mix a boilies.

Na první místo, s hloubkou 3,5m, jsem použil boilies Famózní švestka, se kterou mám velmi dobré zkušenosti po celý rok, ale ve studené vodě mi funguje nejlépe. Na druhé místo s hloubkou 1,5m jsem zavezl letošní novinku boilies CHIMÉRA Green.

První záběr přišel po 24 hodinách po zavezení, když kapr neodolal panáčku Famózní švestky. Nebyl to sice žádný velikán, ale na začátek sezóny potěšil. Druhý kapr výpravy byl o poznání větší. Šupík zabral ze stejného místa a na stejnou nástrahu. Jeho parametry 81cm a 11,6kg mě velmi potěšily. Poslední, třetí kapřík, zabral v neděli těsně před odjezdem, a jeho váhu jsem odhadl těsně pod 10 kg. Neodolal dvěma kuličkám 16 mm CHIMÉRY Green, které byly prezentovány na dně.

Letošní premiérovou výpravu tak hodnotím velice kladně, a už teď se těším na další chytačku.

Michal