Relax v Luhačovicích

Zdravím všechny!

Minulý týden v pátek 7. července jsme si s taťkou opět vyrazili odpočinout do Luhačovic na přehradu. Sedli jsme si z Pozlovické strany blíž k hrázi. Ráno bylo zatažené, sem tam mrholilo. Na přehradě bylo poměrně hodně rybářů a po chvilce chytání nám bylo jasné, kvůli čemu dojeli. Ihned po pár minutách to začalo jezdit a nepřestalo to jezdit až do večera. Skoro bez zákrmu, jen pár hrstek kuliček. Ze začátku jsme použili osvědčenou kombinaci Apače s plovkou. Na tuto kombinaci bylo nejvíce záběrů, ale ryba byla jak malá, tak i kolem 10 kg.

Luha_2017_Omelci_001

Jakmile Apač začal táhnout spíše menší ryby, tak jsme změnili nástrahu na Krilla, taktéž s plovkou. Ten přilákal spíše větší kapříky, ale záběrů nebylo tolik jako na Apače. Zkoušeli jsme také Famózní švestku s plovkou. Vydržela na dně 2 minuty a hned si ji ochutnal největší kapr dne. Po té ale už moc nefungovala a brali ji menší kapři. Jakmile jsme zkusili samotné kuličky bez plovek, záběrů nebylo tolik, delší dobu se na ně čekalo a ryby byli stejně velké.

Luha_2017_Omelci_002

Ještě se nám nestalo, abychom měli za den tolik „dablů“. Někdy jsem dokonce po záběru počítal vteřiny, kdy přijde záběr na další prut. Většinou přišel hned po tom, jak jsem přestal počítat 🙂

Luha_2017_Omelci_003

Za tento den jsme chytili kolem 130 kg kaprů. Z odpočinku se tedy stal pěkný trénink. Počasí bylo akorát, jediné mínus byla šlapadla na vodě, ale ryba je na ně evidentně zvyklá. Doporučuji všem se sem podívat.

Mějte se a ať to jezdí!

Vojta + Jirka