Method feeder na řece Labi díl. II

Od mé poslední výpravy na Labe uběhlo sotva pár týdnů a už mne to táhlo zpět. Znáte ten vnitřní hlas, kterému nelze odolat? Takže, také jsem neodolal. Ukrajuji jeden den dovolené, které mám z léta stráveného prací stále dost a ráno startuji své kaproauto.

Hurá na ně! Cesta byla rychlá a na místě jsem poměrně brzy, mohl jsem si tak vybrat kde to zapíchnu. Vtok do slepého ramene je dosti zajímavý a protější špička poloostrova je jasné místo pro dvě krmítka mých feederů. Do hodiny bylo vše připraveno a mohl jsem si užívat klidu. Bohužel, nic není tak jednoduché. Za pár hodin se tam objevili dva kluci a že tam budou celý víkend. No paráda!

Samozřejmě jsem s nimi nehnul, takže pokud jsem chtěl klid, musel jsem jinam. „Stěhunk“ proběhl rychle a novým místem se stal hlavní tok Labe. Se soumrakem mám opět vše hotové a s kávou si užívám pohledu na tekoucí vodu. Padla tma a já nic netušící, co přijde, sekám první záběr dne. Podebírám malého kapříka a říkám si, že nějak to začít muselo.

Jenže, sotva kapříka pouštím, mám ohnutý druhý prut, klasická hokejka. A je to tady! Našla mně čerstvá násada, rozhodnuta mi vyžrat krmné místo. Začínám bojovat s gangem hladových „labáčků“. Ne, že bych byl nějak naštvaný, to zas ne, někteří byli i pěkně stavěni, ale ty potvory mně dostávají pod tlak a musím se rychle rozhodnout, co udělat. Přeci jen chci většího kapra.

Blížil se konec denního lovu a nová strategie je na světě. Stahuji pruty, připravuji krmení na ráno a začínám kapříkům tvořit novou kuchyň – zkusím blíže ke břehu, níž po toku. Začíná pršet, tak si jdu lehnout.

Druhý den ráno nahazuji s myšlenkou, zda jsem je ošálil. Krmítka dopadají o krapet dál a výše po řece. Je klid, občasný záběr od hezčí ryby mně drží ve střehu. Zdá se, že nová strategie vyšla. Den probíhá v poklidu a mám i nové kamarády – kachny. Přichází večer, špička se pomalu ohýbá, cívka navijáku roztáčí. Záběr, pro který jsem přijel. Souboj, na jehož konci je krásný kapr s váhou 10 kg si užívám do poslední chvilky. Jsem spokojený, další krásná ryba na feeder v mé galerii.

Do konce dne i celé výpravy se toho už moc neudálo. Začalo znovu pršet a to vždy svádí ke spánku, před cestou domů krátce zadřímnu. Málem bych zapomněl napsat, co to kapříkům vlastně chutnalo? Takže, vzal jsem opět method feeder mix Kapr řeka a řízl ho method mixem Robin red. K tomu jako vždy chytací pelety s plovoučkama. Ten větší, tak ten přišel na kombinaci chytací peleta Olihně s půlkou plovky Chiméra Red.

Užijte si podzim a krásné dny u vody.
KAMIL KLEPAČ