Lehátko BENCHMARK MEMORY FOAM SYSTEM od firmy Avid Carp

Firma Avid Carp vyprodukovala novou řadu lehátek s paměťovou matrací, které jsou oproti dřívějším modelům lehčí a nabízí i kompletní systém se spacákem.

Když vybíráte rybářské lehátko, tak hledáte něco, co by bylo pohodlnější než postel ve vaší ložnici. Lehátka od Avidu posouvají model od modelu míru komfortu na čím dál vyšší úroveň. Již minulá řada vyráběná od roku 2015 byla velmi zadaná právě pro svůj prvotřídní komfort a pohodlí.

Proč zrovna tohle lehátko?

1) Snížená váha

Starší model Benchmarku byl opravdu docela těžký. Čtyři páry nohou a konstrukce z těžšího materiálu se na váze projevila. U nového Benchmarku byl ocelový rám nahrazen rámem z hliníku, který je stejně odolný a silný jako ten ocelový a navíc je o dost lehčí. Dále byl ubrán jeden pár nohou. Tři páry nohou jsou strategicky rozmístěny tak, aby na ně byla váha ležícího člověka rozložena nejefektivněji. Samozřejmě vše bylo podstoupeno detailním testům, jako všechny produkty od Avidu. Nohy jsou vysunovací pomocí patentovaného systému Easy Lock Systém a na konci je pohyblivá botička, která zaručuje stabilitu a nepropadá se ani měkčím podloží. Díky odlehčení se váha dostala u standardní velikosti lehátka na 14 kg a u většího modelu označeného X na 18 kg. Nezapomínejte, že do celkové hmotnosti je započítaná i váha integrovaného spacího pytle.

 

2) Integrovaný spací pytel 

Další velkou změnou oproti staršímu modelu je dovybavení lehátka integrovaným spacím pytlem. Spací pytel má dvě vrstvy a je čtyř sezónní, čili postačuje pro celoroční užívání. Lehátko je uzpůsobeno tak, že při balení není potřeba spacák z lehátka sundávat. Tohle je první 2v1 lehátko od Avidu. Díky dvouvrstvému spacáku můžete v chladnějších měsících spát pod oběma vrstvami a v teplejších měsících si můžete lehnout mezi tyto dvě vrstvy, kdy horní vrstva je o něco tenčí a nebude vás tolik hřát. Horní vrstva spacího pytle je zipem přichycena ke spodní vrstvě a ta je taktéž pomocí zipu přichycena k matraci. Matrace je z jednoho kusu, dnes již Avidem proslulé, paměťové pěny. Celá matrace je na rám přichycena pomocí suchých zipů a jednoduše ji lze z rámu sundat například pro potřebné očištění.

 

3) Ještě vyšší komfort

Firma Avid má ve svém portfoliu několik produktů s jedinečnými vlastnostmi na trhu. Jednou z nejznámějších je právě matrace z paměťové pěny. Pět cm tlustá matrace zaručuje opravdu to nejpohodlnější ležení, které jen může být. Jelikož je matrace z jednoho kusu, tak nabízí větší užitnou plochu než jiná rozměrově větší lehátka.

4) Odolnost proti proležení

Velmi dobrou zprávou je, že tato tlustá matrace je odolná vůči jakémukoliv proležení, prohnutí nebo jiné deformaci. Znáte to, jak po roce na vašem starém lehátku ležíte, jako ve vaně o několik cm níže než když bylo nové. Díky lumbárnímu systému na podporu beder se to jednoduše nemůže stát. Ne jako na klasických lehátkách, kdy je matrace přichycena pouze na obvodu rámu pomocí elastické gumy. Rám našeho lehátka je vyplněn plátnem a až na něj se přichycuje matrace. Nejlépe je vše vidět na fotkách.

 

5) Zesílené kloubní spoje

První druh Benchmarku měl klasický šroubovací kloub, ale kvůli zajištění úplně rovné konstrukce byl šroubovací kloub na novějších modelech nahrazen ocelovým pantem. Tohle nové řešení umožňuje jednoduché skládání lehátka a to i se spacákem, dále zaručuje úplně rovnou plochu matrace, což je podstatné pro pohodlný spánek. Složené lehátko se zajistí pomocí popruhu s přezkou, zamezí se tak samovolnému rozdělání.

 

6) Nově i modelová řada bez spacího pytle

Jelikož byla velká poptávka po tomto lehátku s provedením bez integrovaného spacího pytle, tak firma Avid Carp přistoupila k vytvoření této řady i bez zmíněného spacího pytle. Vlastnosti těchto lehátek jsou stejné, jen nemají po obvodu matrace integrován zip pro připnutí spacího pytle. Na lehátka lze tak použít vaše stávající spacáky.


Verze se spacím pytlem

Rozměry: výška 40-50cm x šířka 85cm x délka 210cm

Transportní velikost: výška 35cm x šířka 85cm x délka100cm

Váha: 14kg

Rozměry: výška 50-60cm x šířka 100cm x délka 210cm

Transportní velikost: výška 35cm x šířka 95cm x délka 100cm

Váha: 18kg


Verze bez spacího pytle

Rozměry: výška 37-47cm x šířka 85cm x délka 205cm

Transportní velikost: výška 35cm x šířka 85cm x délka80cm

Váha: 12,2kg

Rozměry: výška 44-55cm x šířka 100cm x délka 210cm

Transportní velikost: výška 30cm x šířka 100cm x délka95cm

Váha: 15,3kg

 

Za Avid Carp připravil Dalibor Koutný