Prak Avid Carp

Ahoj,

posílám trochu opožděné info od vody z konce března. Vydal jsem se s Method feederem na nedalekou svazovou vodu, kde jsem si zachytal sice menší, ale krásné ryby, i když začátek byl trochu divoký.

Hned po příjezdu k vodě jsem zapadl s autem do hlubokého bahna a čekal několik hodin na příjezd kamarádů, kteří byli v práci. Po tom, co mě vytáhli a já jsem si alespoň trochu opláchl skla, abych viděl na cestu, jsem se vydal na jiné lovné místo.

Ten den už jsem nechytal a to kvůli krátké době lovu, a hlavně kvůli tomu, že jsem si všechno chtěl v klidu rozdělat, připravit, rozmíchat, zakrmit a nikam nespěchat. Jel jsem tam na klasickou víkendovku a s feederem, a tak nebylo opravdu kam spěchat. Nové lovné místo jsem rozkrmil jemným partiklem a okořenil jsem to několika koulemi Method mixu s příchutí kukuřice.

Vše jsem tam nastřílel prakem od Avid Carp. Tento prak mě opravdu překvapil svou přesností a délkou dostřelu. Avid Carp má v nabídce dva druhy praků, buď s hadrovým košíkem a nebo s plastovým, ten jsem si pořídil já. Oba dva praky jsou vyrobeny tak, aby se guma nezamotala. V ruce jsem měl oba dva na výstavě v Praze a opravdu je doporučuji! Sedlo krásně drží v ruce, guma není nijak moc tuhá, takže při větším množství krmení se nijak moc nenadřete a opravdu jsou neuvěřitelně přesné! Možná, že i díky přesnému krmení se mi na této výpravě tak dařilo.

Tato voda je hojně navštěvována zejména staršími rybáři, kteří co chytí, to si vezmou, takže jsem měl celkem strach, jestli se mi vůbec něco povede ulovit, ale takový začátek sezóny jsem opravdu nečekal. Za tuto víkendovou výpravu se mi podařilo celkem proměnit přes 30 záběrů s velikostí kaprů 35 – 60 cm.

Většina ryb mi zabrala na kukuřici s příchutí scopex a na 8mm pelety s příchutí česnek nebo švestka. Do krmítka jsem tentokrát dal Method feeder mix – žlutý kapr, což rybám evidentně vyhovovalo a chutnalo.

Ondra P.