Method feeder na řece Labi díl. I

Ahoj

posílám pár řádků z Labe. Spojení method krmítka s větší řekou, jako je Labe, nezní zrovna ideální, ale je to výzva, která stojí za vyzkoušení. Nechci se předem vzdát soubojů s říčními kapry a proto podnikám několik výletů na různé úseky řeky.

Ideálními místy jsou klidnější nadjezí, kde mám šanci udržet svá krmítka o hmotnosti 30 g. V obou případech se snažím chytat na toku i podél břehů, směsi volím z těch lepivějších. Říční kapr a Worm od Sonubaitsu splnují mé požadavky pomalého vyplavení, pro větší atraktivitu přidávám Fin pelety 4 mm, betainovou zálivku Oliheň a Worm liquid, opět Sonubaits. Poctivě krmím halibutkama a snažím se zvýšit šance záběrů.

Uteklo pár hodin a pruty se začínají ohýbat, užívám si své první říční kapry tohoto roku. Jako vždy chytám na oblíbené chytací pelety různých příchutí a v kombinaci s plovoučkama ( Pop-up boilies ). U břehu se krmítko téměř nehne, proto ho nechávám ležet delší dobu. To se mi vyplácí, krom cejnů a menších kaprů se fotím i se šupinatým bojovníkem o váze 12 kg. Síla těchto ryb, spojená s proudem řeky má kouzlo, které na stojaté vodě nezažiji, proto si užívám každý okamžik, každou vteřinu soubojů. Začíná se šeřit a mě zrovna v nejlepším zvoní telefon z práce, musím balit a odjet řešit poruchu.

Západ slunce umocňuje krásu této řeky, rozhodl jsem se, že se sem ještě několikrát vrátím. Method krmítko na řece funguje, o tom jsem přesvědčen, stačí se zaměřit na místa, kde proud řeky není tak silný a věřit i chytání u břehů.

KAMIL KLEPAČ