Čtyři dny na pískovně

Ahoj Chytiláci,

dlouho plánovaná výprava směřovala na pískovnu, kterou jsme navštívili již v minulém roce. V doprovodu našich dvou pracovních kolegů Michaela a Matěje jsme na pískovně strávili 4 poměrně teplé dny. Byli jsme hodně natěšení a plni očekávání. Bohužel první dny ale nebyly vůbec dobré.

Pomocí partiklu ( kukuřice s řepkou ) jsme si rozkrmili několik míst v hloubkách od 4 do 7 metrů. Dále jsme místa průběžně dokrmovali mixem krmného boilies FISH50 s Kapřími peletami. Počasí ovšem přálo spíše mělčím místům, jelikož všechny dny panovaly celkem vysoké teploty a slunečná obloha. A právě to byl velký problém prvních dvou dnů, kdy jsme byli se záběrama víceméně na nule. Rozhodli jsme se proto přemístit dva pruty do mělčiny, kde jsme po dlouhých „sondovacích“ procházkách, vypozorovali velkou aktivitu ryb. A právě tento krok se ukázal jako klíčový. Začali jsme totiž dělat pravidelné záběry z těchto mělčích míst.

Na háčku jsme zkoušeli Chytil novinky, boosterované boilies hotovky. Kuličky, které nás hodně zaujaly, fungovaly velmi dobře. TOP kombinace byla 2S s pop up 2S a Kořeněný tuňák s pop up česnek.

Nakonec se nám podařilo ulovit i několik velkých kaprů nad 15 kg, kde jsme se dostali s délkou přes 100 cm.

Krásné chvíle u vody, které byly doprovázeny hodně záběry a pěknými kapry jsme si užívali na maximum. Na konci jsme tak odjížděli domů spokojeni a plni krásných zážitků.

Ať to jezdí …

Petr Pavel Bařinovi (www.ppcarp.cz)