CHYTIL CARP TOUR ŠTÍT 2021

Po roce opět zdravíme ze závodu na Štítě.

Před pár týdny proběhly naše přátelské závody, kterých se zúčastnili naší spolupracovníci, kamarádí a blízcí příznivci firmy Chytil. Závody se již tradičně konaly na jezeře Štít A u Chlumce nad Cidlinou. Na tomto jezeře se vesměs zaváží, ale my jsme stejně jako v minulých ročnících nastolili pravidla taková, že se bude chytat pouze z odhozu (aby to nebylo tak jednoduché :)).

Jak jsme již zmínili jednalo se o „přátelské firemní“ závody, takže hlavní pointou bylo setkání se po delší době s kamarády rybáři, se kterými se po celý rok tolik nevídáme, protože jsme rozeseti napříč celou naší republikou.

V letošním roce se nám nepodařilo trefit správný termín, co se rybí aktivity týče. Celkově se na celém jezeře chytalo pouze sporadicky a ani čluny z protějšího břehu jsme neviděli křižovat po jezeře. Nicméně i tak se některým z našich řad podařilo ulovit pěkné ryby a ve finále z toho bylo drama, kdo skončí na prvním a druhém místě.

Jeden majstrštyk se klukům ale povedl hned první večer, a to dokonce z místa, na kterém nikdo nechtěl sedět. Podařilo se jim zdolat jednu z místních legend, obrovského šupináče s váhou 27,5 kg. Sice to byla jediná ryba závodu pro Ondru s Filipem, ale myslím že s tím byli více než spokojení. Pohár za největší rybu byl doma a k tomu parádní zážitek.

Doplňování pitného režimu fungovalo a nálada byla po celou dobu závodu skvělá. Kluci na místech 1, 2 a 3 si to rozdali o bednu a dopadlo to nakonec stejně jako jejich pořadová čísla takže:

  1. místo – Martin Slavíček, Marek Křivánek

2. místo – Jakub Souček, Petr Černoušek

3. místo – Tomáš Hél, David Jurčík

Kolik, jaký tým nachytal kg si bohužel nepamatuju, ale o to tady opravdu primárně nešlo. Chceme tímto ještě jednou pogratulovat vítězům a poděkovat všem, kteří se na těchto závodech podíleli ať už to byli závodníci, pořadatelé, nebo kluci ze zázemí jezera Štít. Ještě jednou velké DÍKY všem.