CHYTIL CARP TOUR ŠTÍT 2022

Po roce naše příznivce opět zdravíme ze závodu na revíru Štít.

Před pár dny proběhly naše přátelské závody, kterých se zúčastnili naší spolupracovníci, kamarádí a blízcí příznivci firmy Chytil. Závody se již tradičně konaly na revíru Štít u Chlumce nad Cidlinou. Oproti dřívějším ročníkům jsme se letos domluvili, že budeme lovit jak na jezeře A, tak na jezeře B. Po losu se tak 7 teamů odebralo na „áčkovou Saharu“ a 7 teamu na „béčková mola“. Další změnou pravidel oproti minulým ročníkům bylo povelené a také doporučené zavážení. Závod startoval ve čtvrtek v 18:00 a končil v neděli v 9:00, takže na to chytit nějaké ryby bylo dostatek času.

Jak jsme již zmínili jednalo se o „přátelské firemní“ závody, takže hlavní pointou bylo setkání se po delší době s kamarády rybáři, se kterými se po celý rok tolik nevídáme, protože jsme rozeseti napříč celou naší republikou. Nicméně nějaká ta kapka soutěživosti je v každém a každý si chtěl chytit nějakou rybu.

Po startu jsme očekávali, na kterém místě se uloví první bodovaná ryba (kapr nad 5 kg), což se povedlo Kubovi Součkovi na „béčku“ a jako první připsal na svou score kartu kapra o váze 12,15 kg, za což si na konci závodu vysloužil pohár.

Je potřeba zmínit, že se chytalo na součet tří nejtěžších ryb a po celou dobu závodu téměř všechny teamy, některé více a některé méně, připisovaly potřebné úlovky na své úlovkové listy. Díky počítání pouze tří nejtěžších ryb je závod napínavý až do konce a ani v tomto případě tomu nebylo jinak. Jak se říká „zajíci se sčítají až po honě“, tak o stupních vítězů rozhodla až poslední noc, kdy se chytila i nejtěžší ryba závodu, o kterou se postaral Dalibor Koutný. V noci se mu podařilo podebrat šupináče o váze 20,2 kg.

A teď už se pojďme podívat, jak to nakonec dopadlo na bedně:

1. místo – Miras Pavlík & Ludmila Koutová – 56,92 kg

2. místo – Dalibor Koutný & Michal Pavlíček – 56,60 kg
3. místo – Petr Pšenička & Zdenek Váňa – 50,85 kg

Po celou dobu závodu panovala skvělá atmosféra doplněná o skvělé grilované prasátko a točené pivo a další, převážně moravské, dobroty.

Děkujeme všem účastníkům tohoto dalšího ročníku „Chytil zájezdu na Štít“ za příjemně strávený čas u vody. Za rok zase.