I ryby mají své dny

Jak už z nadpisu můžete tušit, tak poslední loňská podzimní výprava nebyla úplně úspěšná. Po vzoru předešlých výprav, kdy o ryby nebylo nouze, jsme se domluvili, že týdenní rybařinu naplánujeme na začátek září, což mně docela vyhovovalo.

Při pohledu do kalendáře a zjištění, že mám ještě nějaké dvě noci volna, byla jasná volba, jak je využít. Vydal jsem se proto na řeku Moravu „rozchytat“ a naladit se na hlavní výpravu. I když počasí nepřálo a teploty překračovaly třicetistupňovou hranici, jsem se s kámošem utábořil na oblíbeném místě, které bylo již delší dobu prokrmováno kukuřicí. Oba dva plní očekávání a natěšení, co pro nás Morava připraví, jsme konečně nahodili a přikrmili už jenom peletami a boilí.

OK_kapr 70cm 8kg

Ale vůbec nic se nedělo … Sem tam nějaký cejn, ale o kapra jsme ani nezavadili. Tak to pokračovalo celý den, což bylo pro nás obrovské zklamání. Druhý den jsem už jenom myslel na to, jak si konečně zachytám na Mlýnech a Moravu jsem pomalu pouštěl s hlavy. Když pak kámoš odjel odpoledne na fotbal a já se pustil do přípravy nějakých návazců, ozval se náhle ten nádherný zvuk, který signalizoval jízdu. V ten moment jsem byl na nohou a po chvilce jsem už zdolával nádherného 70  cm velkého lysce, který vážil nějakých 8 kg a zabral na peletu SKUNK. To mně dodalo další energii. Znova jsem začal bojovat, převázal pruty a s velkým očekávání znova nahodil. Slunce už dávno zapadlo a pořád se nic nedělo. Když už jsem dřímal v křesle, tak mně vytrhnula ze snu další jízda, v momentě zasekávám a po chvilce je už kapr na podložce. Pro mě je to pokoření hranice a nový rekord na této řece. Kapr měří 80 cm a váží 10 kg, úspěšnou nástrahou bylo boilí PitBull SQUID. Do konce tohoto „tréninku“ se už nic významného nestalo a já se už těšil na tu hlavní výpravu.

OK_kapr 80cm 10kg

Na Mlýnech jsme pak zažili výpravu jako nikdy předtím –  za celý týden se nám ve čtyřech podařilo vytáhnout jen tři kapří dorostence, kteří byli na fotku ještě malí … a v mém případě, kdyby mě nevletěla labuť do silonu, tak ani nevím, že mám nějaké pruty nahozené J

Ale nevadí, ryby měly své dny, a jak říká kámoš „je to jejich ostuda, my jsme udělali maximum“ J další rok bude určitě úspěšnější.

 

Robin K.