Srdcová svazovka, na kterou zase dlouho nepojedu

Ahoj Chytiláci,

moje prázdninová rybařina je převážně jen o pár hodinách a dostat se na víkend k vodě, tak to je úspěch. Vůbec jsem nevěděl, kam mám zajet a docela dlouho jsem váhal, jaké místo zvolit. Nakonec mě nohy zavedly na mou srdcovou vodu, kde jsem dříve trávil spoustu kaprohodin. Jen, jak běžel čas a rybářů přibývalo, tak jsem tam přestal jezdit. Letos poprvé a na dlouhou dobu se tam neukážu, šílel jsem ze člunů, vodních skútrů. Děs běs.

Ale i tak jsem se s tím popral a pár záběrů se povedlo. Hodně kolegů, kteří chytali kolem nemělo ani záběr, a to seděli bokem, řekl bych v naprostém klidu. Já jsem tam měl neustále rušno. Možná to bylo i tím, že skůtraři okysličovali vodu.

Od jara chytám Apače a Krilla a na každé vodě jsem si něco chytl. Né pokaždé to byli kapři na foto, ale každý záběr mi udělá radost. Poprvé jsem si vzal krmné boilie z naší dílny (50% rybí moučky bez esence) a můžu říct, že to je luxus. Pěkná struktůra a moc pěkně to lítá z kobry.

První den jsem neměl žádný záběr, čekal jsem na setmění a doufal, že to aspoň pípne. A taky že ano, první záběr cejn, pak kapřík a nakonec těsně před půlnocí kapr na fotku. Na první den spokojenost a už jen počkat na čtvrtou, abych mohl nahodit.

Kapři si dávali na čas. Skoro 12 hodin jsem byl bez záběru. Nakonec jsem se dočkal a cívku mi roztočil dorostenec. Do půlnoci jsem tahal každou hodinu jednoho za druhým  (dorostence) a to jen na jeden prut. Druhý furt jen mlčel. Kolem desáté se konečně rozjíždí a na druhé straně hodně silná ryba. Dlouhej šupináč plnej síly mi dal pěkně zabrat.

Rychlé foto a šup s ním do vody a ještě nahodit na dalšího carpa. Dopínám vlasec a najednou mi někdo na druhé straně chce vzít prut z ruky! Co to je kurňa? Další frajer na souboj a taky i na foto. SUPER! Poslední dopoledne už ani píp, ale to mi už bylo celkem jedno. Byl jsem spokojen.

Přichází nejlepší čas na pořádné kapry, budou futrovat na zimu, tak neseďte doma a zkuste to aspoň o víkendech.

KIWI