Na kapry po rozmrznutí hladiny

Chytat kapry v tomto období není úplně jednoduché … nejlépe teď fungují měkké nástrahy, s hrubostí krmení to také není dobré přehánět a celkově jsou kapři ještě poměrně málo aktivní.

Malá měkká nástraha na háčku je však lákadlo pro malé cejny a plotice a o ty mi dnes nešlo … a jak to jednoduše vyřešit? Měkkou atraktivní nástrahou pod háčkem – v mém případě pařeným měkkým rohlíkem od Chytila (který takto zabalený je jako zrovna vylisovaný) a navíc ochucený, takže ještě atraktivnější, než klasický z obchodu.

Nastražoval jsem jednu kuličku pod háček za užití nekonečné zarážky, jako háček pak zvolil moji nejosvědčenější náhradu za oblíbený Preston PR39 – háčky Cralusso Carpower TF coated. Mají podobný tvar a dle mého názoru ještě větší ostrost.

Za tři hodinky se mi podařilo chytit 8 kapříků, kdy jsem díky umístění mimo háček mohl použít malou velikost, což je v chladné vodě rozhodující v počtu záběrů (schválně jsem použil na jeden prut vel. 12 a na druhý 10 …  a vyšlo to 5:3 na úlovky). K tomu jsem použil malé, ale poměrně těžké krmítko (Open Ended feeder vel. – M / 40 gramů ), abych si malinko pomohl s detekcí záběrů, protože klasickou kapří ,,hokejku“ jsem dneska viděl jen jednu.

Radek Pečta

 

Chytil Pařený Rohlík (abych byl konkrétní, dneska byl top česnek 🙂 )
www.chytiljsem.cz/mekcene-nakladane-nastrahy/pareny-rohlik/

Cralusso Carpower TF coated
https://www.chytiljsem.cz/hacky/carpower-tf-coated/

Sensas super black carpes
https://www.chytiljsem.cz/krmeni-sensas/3000-black-carp/