Pár fotek z testování nového boilí Black Panther a předčasné ukončení sezóny

Zdravím všechny rybáře a hlavně všechny Chytiláky,

dlouho jsem přemýšlel, jestli mám napsat, nebo nenapsat zprávu od vody a jak vůbec začít.

Podzim se nacházel v polovině, bylo stále teplo, tak jsem s kamarády přemýšlel, kdy vyrazit na naše každoroční podzimní putování za kapry. V polovině týdne proběhne průzkum na naší krásné štěrkovně, na kterou jezdíme.

Do práce jsem jel již se zabaleným rybářským nádobíčkem a v tašce 2 kg nového boilí od ředitele míchárny.

Přijedu na naše vytipované místo a zakrmuji jedním kilem koulí. Nahazuji své proutky na místo, kde cítím rybu. Dlouho se nic neděje, tak se mi začínají zavírat oči. Když už skoro zadřímnu, tak se ozývá hlásič jedním pípnutím. Ihned jsem vzhůru a čekám jízdu, ale nic nepřicházelo, tak jsem začal pochybovat, jestli to není po náhozu zamotané, nebo kde se stala chyba? Asi po 15 minutách se rozezněl hlásič naplno. Zasekávám a hned pocitem zjišťuji, že to bude něco pěkného. Po zdolání ryby se v podběráku válí kapr nádherných rozměrů. Po vytažení na podložku nevěřím svým očím, beru do rukou váhu a ta se zastaví na nádherných 19,5kg. Po odečtení 2kg za podložku tu mám svůj nový osobák za váhu 17,5 kg.

Ihned volám klukům, že je ten správný čas vyrazit na podzimní výpravu. Nikdo z nás neváhá a v práci hlásíme dovolené. V neděli vyrážíme.

Nebudu se rozepisovat kdy, kdo, kolik, co a jak, zkrátka jsme chytali na boilí od Chytiláků a já testoval výhradně Black Panthera.

Nachytali jsme spoustu nádherných ryb a já doufal a čekal na vysněného kapra 20 +. Do poslední chvíle jsem čekal a doufal, že přijde. A když o něčem sníte a máte ten pocit, že to je ta správná chvíle, tak uděláte cokoliv, aby to vyšlo.

Jenže nejsem Jakub, abych mohl napsat pohádku o kouzlu poslední noci a o vysněném kapru 20+. Pohádka se mění v noční můru každého rybáře. Nepřichází Svatý Petr, ale RS a předčasně mi ukončuje krásně rozjetou sezónu

Nechtěl jsem se tím chválit, to je jen pro ty „rypáky“, kteří tvrdí, že CHYTILÁCI chytají jen na soukromácích. Pro normální rybáře malá rada – neporušujte RŘ, nestojí to za to. Pokutu 1 000 Kč a 4 měsíce bez papírů.

Všem bych chtěl popřát do sezony 2019 vše nej a chytněte si svou krásnou rybu.

Petrův Zdar

Jirka (pytlák)