Avid Carp – A – Spec Ruckpack

Anglická firma Avid Carp přichází v letošní sezoně s několika novinkami. Pojďme si jednu z nich představit, a to batoh z nové řady taškovin A – Spec. Jak je u firmy Avid Carp zvykem, veškeré produkty zaměřené především pro kaprařskou scénu jsou originálně zpracované a nepostrádají praktičnost.
Co je nového?
Při prvním pohledu na batoh si každý všimne horního tvrzeného víka, které není jen odkládací plochou, ale vytváří bezpečnou kapsu, která je primárně určena pro hrazdy, vidličky, signalizátory a všechny drobnosti s tím spojené. Uvnitř tohoto “hard caseu“ jsou gumové pásky se suchým zipem sloužící k uchycení signalizátorů s hrazdou. Dále je zde pořadač určený pro vidličky. Ideální délka uschovatelných vidliček je 9 inch (cca 23 cm), ale v případě nutnosti se vejdou i 12 inch (cca 30cm).
Samotný batoh má objem 50l. Pro lepší uložení věcí má pravidelný tvar kvádru. Stěny batohu jsou dostatečně polstrované. Po stranách má batoh dvě kapsy na drobnosti, či menší pouzdra. 
Zadní část batohu mi udělala obrovskou radost. Má dostatečnou výztuhu a dělenou vycpávku pro lepší cirkulaci vzduchu, takže se nemusíte bát delších procházek a totálně zpocených zad. Ramenní popruhy jsou široké, polstrované se stahovací páskou na hrudi.
Batoh se díky této kombinaci příjemně nosí i v plné zátěži. V čele batohu jsou všité dva nastavitelné pásky s plastovou sponou, které poslouží pro přenos smotané podložky bundy aj.
Stejné dva nastavitelné pásky se nachází nad ramenními popruhy, kde můžete sepnout další věci. V mém případě výborně posloužily pro přenos stativu. Batoh je zkonstruovaný tak, že i v tomto místě přidělaná věc nijak nebráni v příjemném pohybu.
Kombinované plnění!
Další z předností batohu je kombinované plnění. Horní a čelní. V horní části batohu jsou dva dvojité zipy, jeden pro hard case a druhý pro vstup do hlavních prostor. Díky čelnímu plnění nejen, že v batohu využijete veškeré místo, ale dostanete se i k věcem vespod, aniž by jste museli veškerý tackle vyskládat, což je v různých situacích žádané a praktické. 

 

Resumé

Celkově je batoh, stejně jako všechny tašky a pouzdra z portfolia A-Spec kvalitně zpracován. Líbí se mi detaily a praktičnost, kterou tvoří batoh několik věcí v jednom. Netrčí žádné nitě, namáhaná místa, spoje a švy nejeví známky opotřebení. Díky použitým materiálům lze předpokládat dlouhou životnost. Batoh poslouží jak při krátkých výpravách, kdy pojme vše potřebné, tak i několikadenních zálovech.

 

 

Specifikace :
Rozměry: 55cm x 28cm x 45cm
  • Objem 50 L
  • Snadno a rychle přístupná horní kapsa ve víku pro uschování vidliček, hrazd a hlásičů a dalších věcí, které potřebujete mít hned po ruce.
  • Hard Case top pro větší ochranu
  • Polstrované ramenní popruhy pro větší pohodlí
  • Polstrovaná záda batohu
  • Voděodolný materiál Dura-Tech
  • Plně polstrované stěny pro větší ochranu
  • Spodní strana z vodotěsného Stormshield materiálu
  • Camo podšívka
  • 10 mm odolné dvojité zipy
  • EVA rukojeť

Možnost zakoupit u nás na eshopu ZDE.

Za team Avid Carp a Chytil recenzi zpracovali Václav „Zed“ Zapletal a Dalibor Koutný