První zkušenosti s produkty firmy Chytil a AvidCarp

Pár řádků z letošních rybolovů s Chytiljsem + Avidcarp.

Produkty od kluků z “Avidu” používám už nějakou dobu a stále mě přesvědčují v jejich kvalitě, konkrétně pruty Extremity mě učarovaly, ale na menší vody mě doprovází jejich kratší sourozenci 10ft Exodus + navijáky AV 8000, což je trochu jiný, ale super kombo!

Od jara používám boilies Chiméra Red a Skunk Shit. Pořád jsem zkoušel, kde jaká kulička funguje lépe, no a nemám závěr, fungují obě skvěle.

Ale Chiméra mi přijde atraktivnější, nejen díky složení koření a rybích mouček, ale po chvilce ve vodě je povrch kuličky jakoby naleptaný (atraktivní) a proto jsem toto boilies používal hlavně brzy z jara, kdy byla voda hodně chladná.

Skunk pracuje trošku jinak, v této době, kdy je voda už přijatelná, ryba se chystá do tření, jsem nasadil 24mm Shit a zase pecka! Skunk má hrubší strukturu a přijde mi o něco selektivnější, ale i přesto mi udělal tři záběry během třiceti minut…. už v tom nehledám logiku, boilies funguje a to člověka u vody opravdu uklidní, takže věřte kuličce, najděte si dobré místo ve vodě a pak to chce jen trpělivost.

Na víkend jsem objednal Ramba, pro mě to bude první krev, tak jsem zvědav a určitě se rád podělím s výsledkem.

Vašek