První letošní zahraniční výprava – lyscobraní!

Zdravím na firmu!

Letos jsem na první rybářskou výpravu (po delší pauze) vyrazil do zahraničí – směr na jih, že se pojedu po dlouhé zimě ohřát a taky zachytat, ale opak byl pravdou. Zima, déšť, vítr, navíc kapři nebyli při chuti…

Po příjezdu na místo bylo ještě pěkné počasí. Slunce a teplo, a tak jsme začali vše potřebné vybalovat, vzápětí krmit a posílat pruty do vody. Pod háčky jsem nastražil červenou Chiméru a Skunka.

Je těsně nad ránem a budí mě pomalý záběr. Bojuji, bojuji dlouho, tahám rybu přes hrany a už se zdá, že je vyhráno. Najednou se prut zamotává u rybářů vedle a já přicházím o úlovek. Nevěším hlavu a jdu prut hned znovu navázat, aby už mohl ležet ve vodě … a v tom přichází na druhý prut jízda! Po chvilce první kapr v podběráku a hned osobák! Je to krásný lysec s váhou 20,2 kg! Magická hranice pokořena na Skunka.

Hned odpoledne se obloha zatahuje a rapidně se ochlazuje, k tomu vydatně prší, předpověď hlásí déšť až do konce týdne. Taková změna počasí má bohužel vliv i na ryby, které teď vůbec nereagují. Až na výjimky, které přichází pouze v noci, kdy vytahuji menší kapry s váhou 10 kg a 14 kg, kteří se nechali zlákat na Chiméru.

Krmíme i ve větru a dešti, jedeme na maximum. Předposlední noc mě konečně přichází odměna v podobě dalšího kapra 20+ … opět na Skunka!

Do konce výpravy už záběr nebyl, ale neodjíždím s prázdnou a jsem rád za těch pár pěkných kousků.

Marek