Rybářského klání „Jarošovský Jeseter“

Ahoj,
pokračujeme v našem reportu z řeky Moravy, tentokrát za červenec 2019: zúčastnili jsme se rybářského klání „Jarošovský Jeseter“, které se konalo na levém břehu řeky Moravy. Na místo konání jsme dorazili s klukama už den předem, abychom probrali taktiku lovu. Já nakrmil a nahodil hned po příjezdu a kluci chtěli v zápětí – v průběhu večera se ale rozhodli, že ráno moudřejší večera, tak že pruty vytáhnou raději až ráno v den konání klání.


Celý večer byl klid a až kolem desáté večerní se rozezněl Carpsounder a na břeh se podíval baculatý lysec, se kterým jsme si udělali skupinovou fotku. Jak jinak, než na červenou Chiméru. Následující den během klání se střídalo sluníčko a přívalový déšť a i přes to ryby spolupracovaly poctivě. Bříška plná kotlíkového guláše, cigár z udírny a Jarošovského piva – co víc si u vody přát. Bralo to úplně všem a na všechno. Mezi menšími rybami zabral odpoledne Dominikovi na Superfishku krásný šupináč, který byl nakonec největším úlovkem během klání (den před kláním a i po jeho skončení se chytli větší kapři) – dobře si to načasoval kluk šikovný.


Tímto bychom chtěli ještě jednou poděkovat všem organizátorům a sponzorům této výjimečné akce. Těšíme se na další ročník.

David „Otík“ Katrňák