Místo, které nikdo nechtěl

V minulém článku jsem psal o mých zkušenostech na prochytávaných vodách. Tento díl bych chtěl zaměřit na průběh výpravy právě na takovém tipu revíru – vodě obsypané rybáři.

Jak už jsem psal, vypravil jsem se na týdenní chytačku. Největší problém byl vybrat si místo, po telefonátu se správcem jsme zjistili, že skoro vše je obsazené, až na jedno místo, o které rybáři nestáli. Nikdy jsem tam nerybařil a hlavně na tomto místě se nikdy moc velké ryby netahaly.

Po debatě s kamarádem padl verdikt, že pojedeme. Hrozně se nám honilo v hlavách, na co všechno se na tomto místě máme připravit. Po příjezdu jsme měli „úsměvy na rtech“, místo se nám vzhledově líbilo. Udělali jsme vše potřebné a nemohli se dočkat, co že se nachází pod vodou?

Žádná sláva to nebyla, na 50 metrech se teprve dno svažovalo do 2 metrů. Na sto metrech jsem narazil na potopený strom, neváhal jsem a ukotvil bójku. Položil jsem k této bójce dva pruty a třetím prutem jsem se rozhodl věnovat chytání podél břehu.

Návazce jsem použil z tuhého fluorocarbonu a háčku velikosti 6. Rozhodl jsem použít plovoucí boilies Scopex a SeaBomb 15mm. Nechtěl jsem vůbec krmit hodně, jako to dělali ostatní rybáři, připravil jsem si spařenou řepku s napůleným boilies.

Kolem montáže jsem krmil ještě vymočeným boiliesem Apač. Začátek se vyvíjel opravdu skvěle, pochytali jsme nějaké menší ryby, ale postupně se úlovky zvětšovaly. Týden proběhl velice úspěšně, povedl se mi krásný šupináč 18 kilogramů. Plno kaprů přes 15kg a krásný sumec.

Myslím, že jsme si to užili a „odkleli“ toto místo. Přeji všem hodně štěstí a úlovků v nové sezoně!

Filip