První jarní výprava  

Jaro má, tedy alespoň pro mne, vždy své osobité kouzlo. Zimní monotónní šeď se pozvolna vytrácí a je nahrazena zelenající se trávou a kvetoucími stromy. Tohle krásné období je pro mě impulsem vybízejícím k nové aktivitě v podobě hledání nových revírů či snahy ulovit nové a třeba i ještě větší ryby.

Filip_2017_0011

Vypravil jsem se tedy na pro mě zatím neznámou svazovou štěrkovnu s plánem, především se seznámit s touto vodou a jejím okolím. Někde v pozadí mých myšlenek a představ byla samozřejmě i touha zdolat si svého letošního prvního kapra.

Filip_2017_0012

Jako nástrahu jsem si sebou tentokrát vezl novinky od firmy Cralusso, a to plovoucí mini boilie v několika příchutích, a také plovoucí Cloudy mini bolilie s „mrakujícím efektem“, které se ideálně hodí pro lov na method feeder.

Filip_2017_0013

Primárním prvkem pod háček jsem ale zvolil boilie Apač, které jsem doplnil již zmiňovanou popkou od Cralussa s příchutí N-butyric acid a velikostí 12mm.  Tato kombinace se později ukázala jako správná volba a díky ní jsem během cca 30ti hodin dokázal ulovit dva krásné zdravé šupináče a několik nádherně stavěných kapřích dorostenců s potenciálem stát se jednou trofejními rybami.

Filip_2017_0014

První jarní výprava předčila mé skromné očekávání a už se moc těším, až se na tuto vodu opět vrátím. Petrův zdar.

Filip