Amuři z leknínů

Amuři z leknínů

Ahoj, vypravil jsem se na jednonoční výpravu na vodu nedaleko mého bydliště plnou leknínů. Jel jsem tam s úmyslem zjistit, co v té vodě plave. Několik dní před plánovanou výpravou jsem si tam byl zakrmit partiklem, hlavně řepkou s kukuřicí. Vždy po předkrmení  jsem u vody seděl v absolutním klidu několik minut, možná i hodin a pozoroval jsem vodu, ale na mých vybraných místech se nejevila vůbec žádná aktivita.

Na tuto výpravu jsem jel se smíšenými pocity a říkal jsem si, že budu rád za každej proměněnej záběr. Po příjezdu k vodě jsem neměl ani tušení, co mě čeká za milé překvapení, i když začátek byl trochu pomalejší. Hned jak jsem přijel k vodě, tak jsem místa prokrmil Method feederovým mixem s příchutí žlutý kapr a trochou pelet opět s jemným partiklem. Po nahození feederů jsem byl cca 3 hodiny bez sebemenšího náznaku záběru. Do krmítka jsem dal krmítkovou směs s příchutí perník a pod háček jsem dal scopexovou kukuřici na jeden prut a pod druhej háček jsem dal švestkovou peletu. Po těch třech hodinách bez záběru už jsem byl vážně na vážkách, jestli se nemám sebrat a jet k večeru domů.

Ale ještě, že jsem to neudělal. Z ničeho nic se mi ohnul prut a začal se zprudka odvíjet vlasec, ale bohužel první ryba na prutě a nejspíš ne zrovna malá skončila v leknínech, kde pohřbila mé naděje a tak jsem o ni přišel. Další dva záběry měly stejnej scénář, až teprve 4 rybu jsem do leknínů nepustil a skončila v podběráku. Byl to úžasnej pocit položit krásně zdravého amura na podložku z vody, o které jsem nevěděl vůbec nic.

Za tu výpravu jsem měl 11 záběrů, ale povedlo se mi vytáhnout jen 4 ryby a všechny 4 byli amuři. Amuři byli všech velikostí, ten největší vážil necelých 8,5 kg a měřil těsně přes 90cm. I když jsem neproměnil moc záběrů, tak jsem tuhle výpravu bral za velmi úspěšnou a na 100% se sem ne jednou vrátím. Hned po tom, co vyzkouším chytat na dalších vodách, které jsem objevil.

S pozdravem Ondra