Do práce nebo na ryby?

Byl čtvrtek večer a já si říkám, chce se mi zítra do práce? Odpověď byla hned na světě. V pátek brzo ráno jsem vyrazil na revír, který je relativně kousek od domu. Chytal jsem tam naposled před pár lety. Po cestě na vytipované místo potkávám rybáře, který je tu čtyři dny a říká mi, ať to otočím, že dva dny už neměl záběr a že je to zbytečný. Říkám si, když už jsem si udělal volno, tak se s tím nějak poperu, ale na mém místě se ryby ukazují. Nějak jsem moc nechápal, proč sousednímu rybáři neberou. Během chvíle mám pomocí markeru nalezenou lavici a nahozeno s výběrem montáží jsem měl jasno. Na oba pruty jsem dal Ronnie rig. Pod háček jsem nastražil doma naválené, neutrálně vyvážené kuličky –  Chimeru Red a Krilla.

Do 15 minut přichází první záběr od kapra okolo 6 kg paráda. Ryby se na mé lavici ukazují a tak neváhám a hážu 20 raket krmení. To ryby vyprovokovalo k neřízenému žraní a do hodiny mám už šest kaprů, až se divím, ale o to víc soused a už začíná vše závistivě komentovat. Do oběda ryby už tolik neberou, ale mám jich na kontě 8 a váha se zvýšila kolem 10 kg. Soused to však už nevydržel a jak sám říkal, že nesnáší prohru, tak vše sbalil i s manželkou a odjíždí. Měl jsem na chytání větší klid a říkám si, že by mohl přijít po polední velikán a za chvíli už se cívka na navijáku krásně pomalu otáčí. Po zaseknutí cítím silný tah a po 20ti minutách napětí podebírám šupináče o váze 21,20 kil emocí. Po chvíli se s kaprem loučím a krmím, ale už asi tak 40 raketami. Ryby však odjely a další kontakt mám až za pár hodin, kdy najelo hejno pěkných lysců kolem 12 kilo a těch se mi podařilo pět kousků. Drtivá většina záběrů přichází na Krill zakapaná Krillovou Lavou od firmy Sonubaits. V podvečer mám záběry už jen ojediněle, jelikož jsem měl vše už zkrmeno a netušil jsem, že ryby budou tak žrát. Večer odjíždím domů, abych druhý den mohl plnit rodičovské závazky.

Pár tipů na závěr, které mě dopomohly, že jsem měl perný den u vody. Nebojte se krmit, i když ryby zrovna moc neberou, ono se to může otočit a Vy můžete být ti úspěšní. Jako další tip – co mě pomohlo bylo, že jsem měl v kelímku překapané kuličky Krilla Lávou a díky ní se okolo nástrahy vytvoří obláček který je pro ryby neodolatelný. Příchutí se vyrábí mnoho, takže každý si určitě najde svého favorita. Pro rychlejší upoutání pozornosti jsem k nástraze použil PVA pytlíky s peletkami Krill od Sonubaits. Jak říkám, Lávy není nikdy dost, tak i ty jsem zakapal.

Všem přeji mnoho krásných úlovků a masařům zlámané ruky :-)))

Za CT Carpe Diem Roman Cechmeister