Jarní chytání

Po delší době jsem chtěl vyzkoušet novou vodu, a tak jsem hledal, až volba padla na pískovnu v Čechách. Pokusil jsem se sehnat co nejvíc informací o vodě, jak to tam „chodí“ a rozhodl se vyrazit na zkoušku aspoň na víkend.

Je pátek a hned po práci mířím směr Čechy, cestou mě provázely drobné jarní bouřky, tak se cesta malinko protáhla, ale nakonec se podařilo a já se konečně ocitl na břehu jezera. Po klasickém vybalení a nahození prutů přichází první záběry od línů a cejnů.

Hned druhý den ráno mě přivítal krásný kapr s váhou 15 kg, což byla na prvního kapra paráda. Ryby se pěkně po bouřce „rozjezdily“ a záběry přicházely celkem pravidelně po celý den a noc až do nedělního odjezdu domů.

Většinu ryb jsem zdolával ze člunu, letos jsem si ho hodně oblíbil a užíval souboje, a k tomu když jsem slyšel od vedlejších rybářů, jak si povídají „už má zase rybu“ tak jsem se jen pousmál.

Jinak ryby braly víc než dobře, podařilo se mě „udělat“ za víkend 15 záběrů, z toho největší kapři vážili od 13kg do 18,9kg, pod háčky jsem nic neměnil – Červeného Ramba a Banána&fish opět ukázaly svou sílu!

Tímto bych chtěl poděkovat za skvělé krmení, které fungovalo na 100%.

Marek K.