Životní amur

Zdravím všechny,
není to tak dávko, kdy jsem se rozhodl vyrazit na tři dny na svazový štěrkáč. Bylo nehorázné vedro a mě čekala cesta na místo 3 km pěšky s naloženou károu od značky zákaz vjezdu. Říkal jsem si, že by už i amuři mohli brát, když je takové horko, ale když to nezkusím, žádného nechytím. Na místo jsem přišel za necelou hodinku, sedl jsem si a přemýšlel, kde by se mohli zdržovat. První tip byl kousek od břehu – za travami, druhý na volné vodě – někde na hraně, kde se zvedá mělčina. Zvolil jsem tip číslo 1 – budu nahazovat hned za trávy. Připravil jsem si návazec, velikost háčku jsem zvolil 6. Poté jsem navlékl jednu kuličku Popup švestka a zabalil do velké PVA nálože z pelet, aby se mě celá montáž nezamotala do trav. Kolem pohodil pár kuliček boilí a potichu čekal, co se bude dít.
Leželo to tam zhruba dvě hodiny a pak se pravý prut neskutečně rozhrčel. Štěstí jsem měl, že mě ryba nejela do trav, ale podél břehu a na volnou vodu. Úspěšně se mi ji podařilo vytáhnout a váha ukázala 19 kg – amur jako kráva! Radostí jsem byl bez sebe, nevěřil jsem, že se mě něco takového na svazovce povede.

O týden později se vydávám na stejné místo. Tentokrát brali kapři, povedly se mě chytit dvě ryby a jednu vetší jsem nechal v travách 🙁 . Na jednu udici jsem zvolil jednu kuličku švestky, na druhou jsem nastražil boilí – Black Panthera 20 mm. Na zákrm – krmný bolies FISH 50% 2 kg.První kapřík přišel na švestku měl, rovných 9 kg a druhý lehce přes 10 kg. Paráda, amur se neukázal žádný.

Tímto bych chtěl poděkovat firmě Chytil, jak nám vycházejí vstříc, co pro mě dělají, každá rada a zkušenost mě pomohla. Už brzy se můžete těšit na článek z naší řeky, který s kamarádem chystáme a pracujeme na něm, aby byl TOP! Děkuji všem, co mě fandí a podporují.
Tom Obdržálek