Nová posila do našeho teamu – Radim Rožňák

Opět zdravíme všechny příznivce naší firmy.

Do našich řad přibyl v krátké době další nový spolupracovník a dopisovatel, a i jej bychom vám chtěli trochu představit.

Na nové spolupráci jsme se domluvili s kaprařem Radimem Rožňákem.

Radim nás zaujal především svou zapáleností do rybařiny a také tím, že hodně sympatizuje se značkou Avid Carp. A protože nám byl i při osobních setkáních sympaticky, tak nás napadlo ho oslovit a nabídnout mu spolupráci. Radim na to kývl a mohli jsme si plácnout.

Radim je kaprař, který navštěvuje moravské svazové vody, ale tak jezdí na zahraniční výpravy, a to na velká jezera, jako je např. maďarský Balaton nebo francouzské jezero Lac du Der.

Radim nám bude nejvíce nápomocný v prezentaci kaprařského krmení z naší distribuce a kaprařského vybavení od firmy Avid Carp. Věříme, že spolupráce jak naší firmě, tak i Radimovi přinese spoustu nových a cenných zkušeností.


A teď položíme našemu „nováčkovi“ několik zvídavých otázek.

Ahoj Radime, jak a kdy si se dostal k rybaření, potažmo ke kaprařině?

Pamatuju si, že mi bylo 9 let a začal jsem chodit do rybářského kroužku v mé rodné vesnici. A hned jsem si uvědomil, že to bude ten správný koníček, který mě baví vlastně až dodnes. Pak někdy na začátku 90. let se mi do rukou dostala kazeta Dalibora Hašpici, kde ukazoval, jak na Pálavě chytat velké kapry. No a pak už to šlo samo – rybář Zelenka, jak jezdil do Francie a tak dále. Zkrátka mě to chytlo a zůstalo dodnes.

Co tě přimělo k tomu začít spolupracovat s naší firmou?

Této firmy jsem si všiml už před pár lety. Líbily se mi vaše produkty, tak jsem je zkusil a osvědčily se mi. Nabízený sortiment vyhovuje mým požadavkům, jednaní firmy je na úrovni. Nabídka spolupráce mě okamžitě zaujala, tudíž jsem neváhal a s radostí spolupráci přijal.

Vím, že ještě nejsi zběhlý v našem sortimentu, ale přece jen, co se ti na první pohled zalíbilo a řekl sis, „tak tohle musím vyzkoušet“? Na nějaký boilies jsme se spolu dívali v Břeclavi na Carp show.

Mně se moc zamlouvá kompletní sortiment značky Avidcarp. Nejraději chytám na játrové boilies, které máte v nabídce. Těším se až vyzkouším boilies JÁTRA EXTRA s vysokým obsahem játrové moučky a játrového extraktu.

Jaké způsoby lovu jsou tvé nejoblíbenější?

Nejraději mám rozhodně velká jezera. Moc nezáleží na tom kde přesně, ale mám své oblíbené lokality. Oblíbil jsem si velká jezera hlavně proto, že jsem sám, zkrátka daleko od lidí. Poslední roky se rád vracím na Balaton, který má 60 tisíc hektarů, takže je zde hodně těžká voda. Na tak velké rozloze nikdy nevíte jaký bude vítr, spodní vody jsou taky zrádné, takže proto je rybaření na takové vodě pro mne velkou výzvou a zálibou.

Známý kostel z Lac  du Der

Jaký je tvůj nejcennější úlovek, jak na našich vodách, tak v zahraničí?

Právě úlovky z Balatonu, jsou pro mě ty nejcennější. Každá ryba nad deset kilo je pro mne radostný úlovek. Vzhledem k tomu, že nenavštěvuji v Česku soukromé vody, tak ze svazových vod je pro mne cenný každý úlovek.

Jaké jsou tvé plány na letošní sezónu, odkud můžeme čekat, že budou tvé zprávy od vody?

Jak už jsem vzpomínal, tak se opět chystám na týdenní jarní výpravu do Maďarska na Balaton. Když pracovní podmínky dovolí, vrátil bych se sem i na podzim. Určitě vyjedu i do českých vod. Sezónu doplním víkendy na svazových vodách. No a vlastně ještě Vánoce – pokud bude mírná zima jako ta poslední, tak bych rád vánoční svátky strávil u vody.

 

A teď rychlý kvíz bez dlouhého rozmýšlení 😉

Svaz nebo soukromka?

Svaz

Pivo nebo víno?

Víno

Lysec nebo šupináč?

Lysec

Řeka nebo stoják?

Stoják

Plovka nebo koule na dno?

To záleží

Bivak nebo brolly?

Víkendovky brolly, na delší dobu bivak

Šňůra nebo vlasec?

Na odhoz vlasec, na vyvážku šňůra

Raketa nebo kobra?

Obojí

Vyvážka nebo odhoz?

Vyvážka a hodně daleká

Stojan nebo vidličky?

Podle terénu

Swinger nebo Bobin?

Odhoz bobin, vyvážka těžký swinger

Díky za přijetí do skupiny spolupracovníků firmy Chytil a přeji všem úspěšnou sezónu 2020 😉

Radim