Moje první sezóna se CC Moore.

Kromě mé profese a rodiny již nemám příliš času na své koníčky. Jedním z těch nemnoha, které zbyly, je rybaření. To mi ale vydrželo již téměř 35 let a snad mě bude bavit i nadále.

Za svou rybářskou kariéru jsem vyzkoušel mnoho rybolovných technik. Od plavané přes muškaření a feeder až ke klasické položené. V poslední době se ale věnuji především kaprařině.

Fascinuje mě její sportovní pojetí a možnost rybu pustit zpět do svého živlu. Také velmi rád sleduji novinky a trendy, které k nám většinou přichází z Velké Británie –   kolébky moderního rybolovu.

Nikdy jsem nebyl extra zastánce preference určitých značek a ani nejsem příliš dobrým cílovým zákazníkem reklamních kampaní. Spíše sleduji diskuze a zkušenosti běžných rybářů – nadšenců.

Krmení jsem vždy používal od různých výrobců, včetně těch domácích. Spíše ale na základě dostupnosti nebo vlastní intuice než podle reklamních sloganů.

Letošní rok se pro mě ale stal v tomto směru rokem zlomovým. Po problémech s importem některých zahraničních značek má „domovská“ firma Chytil začala dovážet anglické krmení značky CC Moore.

Firmu jsem znal od zahraničních rybářů a slyšel na ni jenom slova chvály. Po návštěvě prodejny ve Starém Městě jsem si odnesl několik variant na zkoušku a s nedočkavostí se konečně koncem jara vydal k vodě.

Chytám převážně již pouze klasickou kaprařinu, resp. občas method feeder. Většinou středně velká štěrkoviště. Celkově revíry pod rybářským tlakem. Vše pouze odhoz.

Z nabídky firmy jsem vybral jak osvědčené řady boilies, tak jejich řadu Natural – waftersky s příchutí Bloodwarm a Squid. Tyto se mi velmi osvědčily při chytání s method krmítkem, kdy jako návnadu používám lehce předmočené minipeletky (2 mm) stejné příchutě. Takové pochoutce cejni, líni či kapříci nemohli odolat!

Ovšem absolutní hvězdou se pro mě stala řada Pacific Tuna (PT). To, jak tato příchuť změnila mé rybaření je opravdu neskutečné! Velmi se mi osvědčilo chytání na Air Ball Waftersky stejné příchutě, na Ronnie rig návazci. Výborným doplňkem jsou pak peletky stejné příchutě v PVA punčoše. Tato kombinace mi letos přinesla opravdu moc pěkné ryby. Poměrně dost amurů kolem 10 kg a mého rekordního lína.

Především mě však téměř nikdy nenechala na holičkách!! Její chytlavost je opravdu famózní.

Navíc s příchutí dipu Hot Chorizo i ve studené vodě dostatečně atraktivní a s možností nastražit boilies ve velikosti 24 mm i poměrně selektivní. Dlouho se mi nestalo, že by za mnou okolní rybáři chodili na „výzvědy“ na co chytám a kde se to kupuje? .

Vzhledem k tomu, že je podzim v plném proudu a voda se již poměrně ochlazuje, chtěl bych další článek věnovat chytání pomocí PVA sáčků, které jsem si v poslední době dosti oblíbil a na které je část výrobního programu firmy CC Moore specificky zaměřena.

S pozdravem

Dr. Lubomír Sojka