Pozdní léto na Labi

Ahoj Chytiláci,

Začátek roku 2022 byl pro mě plný životních změn. Narodila se mi dcera Danielka, která tak doplnila svého bráchu Pavlíčka. Dále mě čekala kompletní rekonstrukce bytu, který jsem loni ke konci roku společně se svou ženou koupil. Proto až koncem srpna se mi konečně podařilo zrealizovat několik nočních vycházek k řece Labi. Na lov jsem měl vždy jen maximálně 12 hodin. V závěru měsíce září jsem u vody strávil 45 hodin, tedy noci dvě. Během těchto vycházek jsem prostřídal tři místa, kde jsem vypozoroval zajímavou aktivitu ryb.

Místa jsem si nijak nepředkrmoval a scénář těchto „noček“ byl vždy stejný. K vodě jsem se dostal kolem 18 hodiny. Rychle jsem postavil bivak, poskládal pruty a ke každému nahozenému prutu jsem zakrmil 1kg krmky Fish50% zalité betainovou zálivkou. Ráno jsem pak kolem 7 hodiny balil a odjížděl do práce. Během závěrečné 45 hodinové vycházky jsem krmil ve stejném množství jen dvakrát denně, dopoledne a večer. Na háčku jsem měl kombinaci na panáčka nebo samotnou plovku.

Většina vycházek byla o jedné rybě, ale noční klid byl úžasný. Krásné a klidné chvíle u vody jsem si tak užil a hlavně si hezky odpočinul. Nejlepší nástrahou byla pro mě kombinace boosterované 2S ve 20mm s pop up 2S. Pomyslnou tečkou za těmito vycházkami pro mě byl nádherný lysec s váhou lehce přes 15 kg, který se tak stal mým zatím nejtěžším lyscem, chyceným na této řece.

Tak ať to jezdí …

Pavel Bařina (www.ppcarp.cz)