Filipova první jarní výprava a hned kapr 20+

Ahoj všem v nové sezóně!

Letošní jaro se mě nedařilo trávit tolik času u vody a věnovat se kaprům, tak jak bych si přál. Ale přeci jen jsem měl v půlce května naplánovaný týden chytání a mohl tak po zimě provětrat všechnu výbavu a vyzkoušet řadu nových nástrah!

Od začátku jsem vsadil na boiles Chiméra Red a 2S v kombinaci s novými wafterskami. Všechny pruty jsem umístil před nedalekou zátoku a do vody putovalo větší množství krmení.

Záběry se dařilo dělat hned od prvního dne a já měl na kontě kapry 17 a 18 kilogramů. Po dvou dnech ale dorazil silný vítr, prudké ochlazení a s ním i vlna hladových cejnů. Po kaprech se slehla zem, mě čekaly tři dny neustálého převážení montáži a vymýšlení, jak tyto ryby vyselektovat.

Bohužel nepomohlo zvětšení nástrah, změna míst ani vynechání krmení. Ke konci se počasí naštěstí umoudřilo a kapři mě za vytrvalost skvěle odměnili. Důkazem toho byl parádní šupináč přes 22 kilogramů. Za zmínku stojí určitě pěkná řádka amurů, některé pěkné kousky jsem si i zvěčnil. Nakonec jsem všechny větší ryby odchytal na již zmiňované kombinace, a i přes ty „hladovce“ jsem si výpravu skvěle užil.

Ke kaprařině to prostě patří a o to větší mám pak radost z většího úlovku. Blíží se letní období a tak doufám, že kapry potrápím o něco víc a ozvu se s nějakou další zprávou.

Filip Hrodek