Rychlý method v parném létě

Už když jsem jel v autě a klimatizace šlapala na plný výkon, jsem myslel jen na to, že si musím najít místo u vody, které bude ve stínu stromů. To vedro bylo nepříjemné a „smažit“ jsem se nikde nechtěl. 

Našel jsem ho u vody, se kterou nemám žádnou zkušenost, ale jelikož jsem jel pouze na čtyři hodiny, neřešil jsem nic a nahodil. Hned na to dopadly na místo čtyři krmné koule na prokrmení.

A po chvilce to začalo.  Plotice, druhá, třetí, desátá … a tak dále.  Střídání míst nepomáhalo, střídání nástrahy nepomohlo, vždy to skončilo ploticí. 

Já za dvacet minut nachytal plotic na deset let dopředu a okamžitě jsem všechno naházel do auta. Klimoška opět na max a cestou, která nestála ani za sprosté slovo, se pomalu bližším k novému, pro mě neznámému revíru. 

Voda obklopená stromy skýtala dostatečný stín a místo jsem opět našel hned na první dobrou. Alespoň že tak. 

Doplnil jsem method mix Sonubaits Banoffe, připravil vše potřebné, uvařil kávu a nahodil svůj Monster X 11″ carp feeder. První krmítko dopadlo do padesáti metrů rovně přede mne. 

Než jsem stačil dopít kafčo, první kapr byl venku a bylo jasné, jakým směrem se to bude ubírat.  Tak, krmení nastřílené a dobrý pocit v sobě samém … ten je také důležitý. 😉

Method mix Banoffe je krásně karamelovo – banánově vonící methoďák střední jemnosti a dobré lepivosti, který místním kaprům začal velice chutnat. Dokonce, a ač je moc nemusím, jsem chytil dva pěkný cejny – úctyhodné lopaty. Plotice nikde! 

Jelikož jsem měl pořád co dělat, utíkal mi čas velice rychle a kaprům pořád šmakovalo.  Přesně takto jsem si to představoval a byla i pomyslná třešnička dnešního rychlého chytání v podobě pěkně stavěného šupíka. 

Časté přehazování a občasné dostřelení methoďáku prakem dokázalo udržet ryby po celou dobu v místě, kde jsem chytal. 

Byl jsem spokojen. Klidné dny u vody přeji. 

Kamil K.

https://www.chytil.cz/krmeni/banoffee/