Prázdninové chytání

Dnešní ráno, když jsem vstával a chystal se k vodě, by mě vůbec nenapadlo, jak pěkná a poměrně vyčerpávající to bude rybačka. V plánu nebylo nic velkého, jen jsem si chtěl odpočinout po celkem náročném a pracovně dlouhém týdnu.

Vypravil jsem tedy takříkajíc  „jen tak na lehko“. Jeden 10″ Monster carp feeder,  kilovku Senzasky a dvě balení nových nástrah, dvě balení, které se postaraly o rychlé a stále trvající záběry. Čerstvý pařený rohlík příchutě scopex a plovoucí soft peleta oliheň … naprosto perfektní nástrahy na rychlé chytání!!!

Tyto malé dobroty jsem navlékl na koncovou montáž skládající se z fluorocarbonu 0,20 mm firmy Preston a háčku PR. 39 vel. 10 téže firmy, vše bylo ukončeno nekonečnou zarážkou. Způsob seřazení jsem zvolil na panáčka, plovoucí soft peleta pařený rohlík krásně nadzvedla. Skvělá kombinace dvou nádherných vůní. Během chvilky si  fotím první chycenou rybu, menšího ale krásně stavěného šupináče. Zatím ještě netuším, co mě v několika hodinách čeká.

Následovaly další rychlé záběry, co nahození to zdolaná ryba. Tohle jsem opravdu nečekal. Svoji nemalou úlohu samozřejmě sehrála i method feederová směs Carp Yellow Fish Fruit, která má jemnou ananasovou vůni, dobře lepí, výrazně žlutě kalí vodu a na bahnité dno se hodí. V průběhu chytání ještě prakem dostřeluji pár krmných koulí z téhož methodmixu. Voda byla správně podkalená a vše fungovalo na výbornou.

Jeden záběr za druhým, prut se opětovně ohýbá při zdolávání. Tento krátký klenot firmy Preston Innovations – hodící se na chytání do 30ti metrů, s odhozovkou 45 gramů, mi dopřává skvělého pocitu ze soubojů.  Zdolávací  akce tohoto prutu je  prostě luxusní. Je nádherné ráné a ryby pořád berou.

Po nějaké té hodince si říkám, jestli to není jen dobrým místem, rozhoduji se přesunout a vyzkoušet nástrahy i v jiném úseku této vody, na vzdálenějším konci. Method mixu už moc nemám a chytám bez zakrmeni, proto své  ICS Dura Flat in-line method krmítko velikosti Small směřuji s maximální přesností do vybraného místa. Chvilku to trvalo, ale přichází další záběry a zdolané ryby. Mám radost, potvrdilo se mi, že to jsou skvělé a rychlé nástrahy.

Moc jsem si neodpočinul, ale perfektně si zase zachytal.😉

Kamil. K

Krmení Sensas nyní můžete zakoupit tak jako já i na stránkách firmy Chytil:

http://www.chytiljsem.cz/znacka/sensas/