Víkendová Morava

Jelikož navštěvuji poslední dobou jen místní svazovky, tak se na ryby snažím chodit spíš přes týden, když není na břehu takový nával.  Bohužel někdy není vše podle plánu a musím i o weeku.

Jednoho sobotního rána bylo na slepých ramenech plno, tak jsem raději vyrazil na řeku, kde když je 30 rybářů na kilometru, tak je poměrně prázdno. Přijel jsem na své první místo – obsazeno… přijel jsem na druhé místo-obsazeno… přijel jsem na třetí místo-obsazeno.

Chvíli jsem váhal, zda ještě popojedu po proudu dolů nebo koupím snídani a pojedu zpět domů do vyhřáté postele za rodinou, ale ryby jsou ryby a když se člověk dobře ožení a má skvělou manželku, tak je volba jasná.

Na jednu kouzelnickou hůlku červenou, na druhou zelenou Chiméru a stačí jen čekat.  Čekal jsem asi 15 minut a desetikiláč byl na břehu, nevěděl jsem, zda jsem víc překvapeny já nebo on. Krásným tempem to šlo až do odpoledních hodin, kdy mi došlo krmení a já musel povolat kamaráda, ať mě zachrání.

Zkrátka co půl hodina, to jízda. Chiméry – červená i zelená, Black Panther, Famózní Švestka, chytací pelety, plovoučky – cokoliv tam dopadlo, na to byl záběr  – bohužel k všudy přítomným vázkám bylo konečné skóre snad 50:50.

 

David „Otík“ Katrňák