„Haluzářem“ podruhé

Zdarec,

tak jsem se po dvou týdnech dostal k vodě, úkol zněl jasně: chytit rybu! Vybral jsem si místní řeku, kde jsem nebyl od podzimu a jelikož mi šéfkuchař Baďa připravil směs Barbel groundbait – údajně luxusní směs na parmy, tak jsme si pohrával s myšlenkou, že si podržím na prutu nějakou místní královnu.

Příjezd k vodě a velké zklamání……řeka zelená, top místo obsazené …… a po vytažení udic komplet vše zamotané 😀  …. no ze 3 hodin, co jsem měl na lov určených, zbyly po rozmotání prutu 2 hodiny. Když jsme to viděl, měl jsme chuť vše zabalit a jet pryč. ALE nedal jsem se a pruty nahodil, na první hůlku padla varianta Cralusso pop-up ananas a na druhý prut dlouho opěvována novinka method boilí Chocolate Orange 10mm od Sonubaits …. a do krmítka jak již padlo, směs Barbel groundbait s hrstí betainových minipeletek. Jelikož jsem byl tak trochu bez nálady, žádné další oleje a dipy jsem nedával.

Po 15 minutách jsme chtěl prut vytáhnout a vázka!! Druhý prut to stejné no a už to ve mně vřelo 😀 pruty jsem tedy musel znovu navázat a rozhodnul jsme se, že je posunu cca 10 m po proudu, kde by žádná vázka být neměla. Po chvíli projíždí místní domorodec a říká, že 3 dny tu seděli a ani potah, přičemž na top fleku sedí kolega s bivakem a také nic …  no nedělal jsem si žádné ambice, když v tom se špička ohnula a já mohl konečně zaseknout.

Cívka se náhle rozjela a já cítil velkou rybu, která míří do míst, kde jsem před chvílí upálil oba dva proutky a tak nezbylo nic jiného než cívku chytnout a rybu vzít trochu tvrdě. Kupodivu se otočila a odplula na volnou vodu PARÁDA!!!!! Po 20 minutovém boji jsem si řekl, že bych měl povolit cívku na druhém prutu … co kdyby náhodou nějaký cejn. Krásný šupináč se objevil u břehu a já opět zjišťuji, že mám malý podběrák, jelikož ta ryba má k metru 😀

Naštěstí kolega z bivaku měl velký kaprový podběrák a tak mi pomohl kapra podebrat, přičemž slyším z dálky cvakání druhého prutu, otáčím se a druhý prut je ohnutý a nekompromisně jede !!!! no po dalším krásném boji se na břehu ukazuje krásný lysec !!!! neuvěřitelný, na řece ani ne po 30 minutách lovu dvě krásný ryby 10+, to je sen !!!!!! ruce se mi klepou štěstím, dělám pár fotek a ryby můžou v klidu odplout zpátky do své vody.

Takové štěstí se nepovede každý den a jsme strašně rád, že jsem to štěstí měl a mohl zdolat tak krásné ryby!
po vytažení dvou velkých ryb mi zbylo 20 minut času a tak jsem pruty nahodil znovu no a po chvíli ťuk ťuk – krásný cejn 59 cm, nádherná lopata! Jsem naprosto spokojen a s deštěm balím a jedu pokračovat v práci.
Tímto bych rád poděkoval kolegovi, že mě zapůjčil velký kaprový podběrák a omlouvám se, že jsem se nerozloučil, ale nechtěl jsem tě znovu budit 😀

Foto nic moc foceno kalkulačkou, ale aspoň nějaká vzpomínka

David U.

PS: první díl „Haluzář 01“ si můžete přečíst na našem FB  @ctcarpediem