Nečekané volno a nový osobák z Labe

Začátkem července jsem v práci dostal nečekané volno a tak jsem okamžitě vyrazil, kam jinam než na Labe. Na místo, které poslední dobou navštěvuji celkem často a byl jsem domluvený, že za mnou později přijede Kamil.

Jakmile jsem byl u vody, nakrmil jsem pár kuličkama Pantera, Krill Maxe, ale hlavně krmným boiliesem FISH50%, nahodil pruty a šel připravovat ostatní věci. Vždyť to znáte, prostě klasika.

Když jsem měl vše hotové a konečně usedl, tak se mi téměř zároveň rozjel jeden z prutů (konkrétně na Krill Maxe) a byla z toho hned moje největší ryba z Labe a to 20,5 kg. Prostě začátek jako blázen.

Do večerních hodin se bohužel už nic nedělo. Když se začalo stmívat, tak se ozval prut na Panthera a byla z toho další krásná ryba. 5 minut před půlnocí jsem začal stahovat prut a chvíli po tom, co jsem ho zvedl, přišla silná rána. Myslel jsem si, že jsem montáž zatáhl do nějaké vázky, ale když jsem se do prutu zapřel, tak se mi začal odvíjet vlasec a to celkem slušnou rychlostí.

No, když to shrnu, tak přibližně v půl jedné ráno jsem ke břehu přitáhl sumce. Mým odhadem cca 170-180 cm, píchlého krásně v koutku tlamy, takže po kouli vystartoval při stahování a nic jsem nepodsekl.

Ve 4:00 ráno jsem nahodil a od té doby to byl celkem slušný kolotoč záběrů, krmení a zdolávání. Později toho rána dorazil i Kamil a ten se jako správný parťák hned zapojil a zdolal svoje další krásné ryby.

Prostě prodloužený víkend jak má být.

S pozdravem Ondra P.