Když to začíná.

Ranní pohled na vodu je okouzlující. V měsících únoru, březnu a dubnu jsem ještě naplněn nedočkavými pohledy na pruty a očekáváním záběru. 

Únor a březen jsou měsíce feederu, pedanticky přehazuji pruty přesně do stejných míst a snažím se vydráždit jakýkoliv záběr od kapra. Jako vždy do toho slušně řežou menší nedočkaví, po zimě hladoví kapříci, snažící se ochutnat veškerou dobrotu, kterou jim tam hodím. A že tento rok je co nabídnout. Nová značka fungovala výborně a bylo zase co fotit .👍

Duben už je měsíc větších kaprů, když se mi na feeder povede první lepší šupina, opřu se do lovu s plnou chutí a snažím se o ryby k 10-ti kg. Vím přesně, kam jít a mé kroky směřují na místa, kde je největší šance. Několikahodinové vycházky sice ne vždy dopadnou dobře, ale když už se podaří, tak ….. asi nemusím říkat. 😉

Duben je měsíc všeho počasí, sníh, déšť a vítr přicházejí i během dne dosti nečekaně, takže každé hezké počasí se musí využít. V chladnějším ránu prokousává slunce mlhavý opar nad vodou a s rostoucí denní teplotou se začínají ozývat záběry od větších ryb. První ryba s hezkou 12- ti kg váhou se právě fotí. 

Tento měsíc už vnadím i stražím větší nástrahy, chytací pelety „s popkou“ a boilie 20 mm, které je takříkajíc ,,rychlé“. Nějaký ten rok nazpět, kdy bylo vyrobeno boilie Black Panther, ho sebou pokaždé vozím a ať samotné či v kombinaci s plovkou mě dokázalo chytit celkem dost pěkných kaprů. Nedám na vůni broskve s pepřem dopustit. 

To ale neznamená, že nevyzkouším i něco jiného. Například Krill Max je žhavý kandidát druhého prutu. O tom, že funguje i ve studené vodě jsem se už přesvědčil a další ryby s váhou nad deset kilo mohu zvěčnit do své dubnové galerie.  

Hezkých dnů bude přibývat, tak doufám, že záběry v mých krátkých vycházkách budou četné a úspěšné. 

Hezké dny u vody přeji 

Kamil Klepač